Türkcan, banka promosyon anlaşmalarında güncelleme istedi

Türk Egitim Sen Kocaeli 2 Nolu Şube ülkemiz ekonomisindeki son gelişmelerden sonra bölgemizdeki Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı göndererek prosmosyon anlaşmalarında güncelleme istedi.

Türkcan, banka promosyon anlaşmalarında güncelleme istedi
banner158
banner174

Şube Başkanı Kürşad Türkcan yaptığı açıklamada;

Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube olarak, sorumluluk alanlarımızda; Milli Eğitim Çalışanları için imzalanan banka maaş promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için müracaatımızı yapmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere banka promosyon anlaşmaları alınan maaş ve ek gelirlerin toplamına göre belirlenmektedir.

Ülkemizde öngörülmez bir ekonomik tablo oluşmuş, enflasyon beklenen değerin üstünde gelmiştir. Yaşanan bu ekonomik tablo sonrası Toplu Sözleşmede belirlenen oran dahi güncellenmiş ve enflasyon farkının yanında memurlara belirlenen oranın da üstünde ek zam verilmiştir. Memur maaşlarında ve ek ödemelerindeki artış, banka lehine gerçekleşen bir sonuç ortaya çıkarırken, anlaşmanın bir diğer tarafı olan Milli Eğitim Personelini mağdur etmiştir. Bunun yanı sıra yakın tarihte diğer il ve ilçelerinde yapılan banka promosyon anlaşmalarında sürenin kısa ve oranlarının daha yüksek belirlendiği görülmektedir. Bu nedenle banka promosyon ihalesinin çalışanların lehine arttırılarak, yeniden değerlendirilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Banka promosyon anlaşması iki taraf için bağlayıcı bir anlaşma dahi olsa, oluşan şartlar düşünüldüğünde banka tarafının müşterisi lehine karar alabilmesini ümit

etmekteyiz. Farklı illerimizde bu şekilde karar almış ve promosyon anlaşmasını güncellemiş olan bankalarımızın olduğunu da bilmekteyiz.

Banka promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz vasıtasıyla müracaatlarımızı ilettik. Şayet beklediğimiz güncelleme haberini alamaz ve müracaatımıza olumsuz dönüş olursa, sorumluluk alanımızda bulunan Milli Eğitim Çalışanlarımızdan dilekçe toplayarak, konuyu Kocaeli Valiliğine de arz edeceğimizi

bildirir, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu

Şube Başkanı

Kürşad TÜRKCAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER