Vali Yavuz fabrika yangınında son durumu açıkladı

Gebze'de lojistik firmasının deposunda çıkan ve 11 dönümlük kapalı alana yayılan yangını söndürme çabaları devam ediyor. Vali Seddar Yavuz da son durum hakkında bilgi verdi

Vali Yavuz fabrika yangınında son durumu açıkladı
banner158
banner174

Saat 04.00 sıralarında Gebze ilçesi Barış Mahallesi’nde bulunan bir lojistik fabrikasının deposunda çıkan yangına müdahale devam ediyor. Depoda çıkan yangın sebebiyle bölgeye çevre illerden de takviye olmak üzere 82 araç 209 personel sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da yangının son durumu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Vali Yavuz açıklamasında " Gebze İlçemizde Lojistik Palet Fabrikasında çıkan yangına İtfaiye ekiplerimiz müdahale etmektedir. Afad,Çevre ve diğer teknik ekiplerimiz de sahada olup yangının çevreye sıçramaması için gerekli tedbirler alınmıştır. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu gazetecilere söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. İslamoğlu, "04.07’de haber merkezimize ilk ihbar düştü. Biz olay yerine hızlı bir şekilde Gebze, Çayırova, Dilovası, Beylikbağı ve diğer ilçelerimizde bulunan itfaiye araçlarımızla hızlı bir şekilde olay yerine vardık. 04.10’da olay yerine geldiğimizde tamamen yanar vaziyetteydi. Burası bir lojistik depo. İçerisinde çeşitli malzemelerin depolandığı bir depo. İçerisinde gıda, beyaz eşya sektörünün, esans sektörünün kullanmış olduğu malzemeler yanar vaziyetteydi ve etrafında çok farklı fabrikalar vardı. Biz ilk önce geldiğimizde bu fabrikalara sirayeti engelledik, önledik. Hiçbir fabrikaya sirayet olmadan yangın kontrolümüz altına alındı. Şu anda da yangını tamamen söndürmek üzereyiz" dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER