Vali Yavuz Gebze'de Şehit Yakınları ve Kahraman Gazilerimizle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Gebze Kaymakamlığı ve Gebze Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Şehit Aileleri, Gaziler  ve Gazi Aileleri onuruna düzenlenen iftar yemeği, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Vali Yavuz Gebze'de Şehit Yakınları ve Kahraman Gazilerimizle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
banner158
banner174

İftar programına; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İbrahim Pehlivan,  ilçe kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Ayasofya Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti, Gebze İlçe Müftüsü Mahmut Çakır’ın duaları ile açılan oruçların ardından ilk olarak Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve daha sonra da Vali Seddar Yavuz birer konuşma gerçekleştirdiler. 

Yenilen iftar yemeği ve edilen duaların ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Değerli kardeşlerim, Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler fakat siz onu bilemezsiniz’ diye buyuruyor. İşte aziz milletimiz tarih boyunca bu Ayet-i Kerimenin ruhunu iyi anlamış, hayatını en iyi şekilde vakfetmiş, söz konusu vatan, millet olduğunda da canından vazgeçmiş, şehadete gül bahçesine girercesine koşmuş, kutsal değerleri için canını feda etmiş ve kahramanlıklarıyla gazi olmuşlardır. İşte bu anlayış bizi bu topraklarda yüzyıllardır hür ve bağımsız yaşatıyor. İnşallah kıyamete kadar da yaşayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün de artık küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bugün en büyük ve en ağır helikopterlerle İHA'ların iniş kalkış yapabileceği, kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisi olan TCG Anadolu Gemimiz Deniz Kuvvetlerine teslim edildi. İHA’larımızla, SİHA’larımızla, helikopterlerimizle ve çok yakın zamanda kendi uçaklarımızla gök kubbemizi, mavi vatanımızı en iyi şekilde koruyacağız ve güzel günlere hep birlikte ulaşacağız. Bu vesileyle iftar sofrasına teşrif eden siz değerli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Oruçlarımız kabul olsun, Allah’a emanet olun.” dedi. 

Konuşmaların ardından   Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet ettiler ve günün anısına fotoğraf çektirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER