banner166

Yeni dolaşım planıyla Gebze trafiği nefes alacak

Büyükşehir, Gebze ilçesinde trafik yükünü hafifletmek için hazırladığı trafik dolaşım planı projesinde kavşak imalatlarına devam ediyor.

Yeni dolaşım planıyla Gebze trafiği nefes alacak
banner158
banner174

Köprü, yeni yollar ve kavşak gibi fiziki yatırımlarla Kocaeli halkına ulaşımda ciddi kolaylıklar sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda Gebze ilçesinde ulaşımı rahatlatacak proje ve uygulamalarına devam ediyor. 4 köprü ve buna bağlı bağlantı yollarının yapıldığı Gebze TEM Köprüleri Bağlantı Yolları 1 Etap Projesi’nde Gebze şehir merkezi ile OSB’ler arasındaki ulaşımın rahatlamasını sağlayan Büyükşehir, şimdi de Gebze geneli için hazırlanan trafik dolaşım planı için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler daha önce 5 ayrı noktada kavşak imalatlarını tamamladığı Akse Sapağı bölgesinde yeni trafik dolaşım planını uygulamaya koymuştu.

Ekipler, Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Beylikbağı bölgesine ulaşımda kritik bir nokta olan Gebze Eski Trafo Meydanı’nda kavşak düzenlemeleri yapıyor. Bu bağlamda Mehmet Akif Ersoy Caddesi-Kadıoğlu kesişiminde yeni bir kavşak inşa eden ekipler, Şehit Numan Dede Caddesi girişi ile Kadıoğlu kesişimi arasında sola dönüş kolu açarak bölgedeki trafiğin rahatlamasını sağlayacak. Yine proje kapsamında Yeni Bağdat Caddesi üzerinde bulunan orta refüj kaldırılıp, kaldırım genişletme çalışması yapılacak.

DEĞİŞECEK YÖNLER

Gebze Eski Trafo Meydanı’nda kavşak düzenleme işlerinin yapılmasından sonra Kadıoğlu Caddesi’nin 610 Sokakla kesişiminden itibaren kuzeye doğru tek yön, Fevzi Çakmak Caddesi kesişimine kadar olan bölümü çift yön olacak. Yeni Bağdat Caddesi’nin 1201/4 Sokak ile Kadıoğlu Caddesi arasında kalan kesişiminin batıya doğru (Kadıoğlu Caddesi yönünde) tek yön olacağı gibi Yeni
Bağdat Caddesi’nin 1201/4 sokak kesişiminden itibaren İlyas Bey Caddesi yönünde çift yön olacak. Şehit Numan Dede Caddesi’nin Kadıoğlu Caddesi 1201/4 Sokak doğrultusunda ise trafik akışı tek yönlü sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER