banner166

65 yaş üstü ve 18 yaş altı toplu ulaşım yasağı kaldırıldı mı?

Kademeli normalleşme genelgesi uyarınca 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşların toplu ulaşım yasakları sürüyor

65 yaş üstü ve 18 yaş altı toplu ulaşım yasağı kaldırıldı mı?
banner158
banner174
 65 yaş üstü otobüse binebiliyor mu? 18 yaş altı gençlerin toplu taşıma yasakları devam ediyor mu? İki doz aşısını olan 65 yaş üstü otobüse binebilecek mi?

Vatandaşlar tarafından bu soruların cevapları merak ediliyor. Bilindiği gibi iki doz aşısını olan 65 yaş üstü ve 18 yaş altının sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmış, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerine uyacakları duyurulmuştu. Peki sokağa çıkma yasağı kalkan 65 yaş üstü ve 18 yaş altı otobüse binebiliyor mu? İçişleri Bakanlığı’ndan Pazar günü yayınlanan kademeli normalleşme genelgesi bu soruların cevaplarını açıklıyor.

TOPLU TAŞIMA YASAĞI SÜRÜYOR
Kocaeli Valiliği tarafından da yayınlanan genelgeye göre; İki doz aşısını olan 65 yaş üstü ve 18 yaş altı gençler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olsalar da toplu taşıma araçlarından yararlanamayacak. Kocaeli Valiliği’nin de yayınladığı genelgeye göre;

* Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

*Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler olup, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

*Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2021, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER