banner166

Berat Kandili ibadetleri neler? Berat Kandili'nde neler yapılır?Berat Kandili Duaları

Berat Kandili ibadetleri neler,Berat Kandili'nde neler yapılır,Berat Kandili Duaları,Bu gece idrak edilecek Berat Kandili ibadetleri Müslüman vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Peki Berat Kandili nedir? Berat Kandili ibadetleri nelerdir?

Berat Kandili ibadetleri neler? Berat Kandili'nde neler yapılır?Berat Kandili Duaları
banner158
banner174

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala üç ayların ikincisi Şaban ayında idrak edilen Berat Kandili geldi.

Af, arınma gecesi olarak kabul edilen gecede sevap bereketinden yararlanmak isteyen kişiler ibadetlerini gerçekleştirecekler.

BERAT KANDİLİ İBADETLERİ NELER?

1- Gece bir saat kadar ibadet etmekle, gece ihya edilmiş olur. Fakat vakti müsait olan, gece daha az uyumalı.

2- Mümkünse din büyüklerimizin kabirlerini ziyaret edip feyizlerine kavuşmalı. Büyüklerimiz için çok dua etmeli.

3- Kendimiz ve bütün müminler için, dua ve istigfar etmeli. Namazdan sonra çok dua etmeli, özellikle hayırlı dua etmeli. Duada ısrar etmeli, yani duayı çok tekrarlamalı. Peygamber efendimizin Berat gecesinde okuduğu, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen min-eş-şirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen) duasını çok okumalı.

4- Aile efradıyla merhametli konuşmalı, onlara iyi davranmalı.

5- Kur'an-ı kerim okumalı, özellikle Rabbenâ âtinâ ve Âmenerresûlü'yü çok okumalı.

6- En önemlisi de ilim öğrenmeli, bunun için de Seadet-i Ebediyye ilmihâlini okumalı.

7- Kazası olmasa da çok kaza namazı kılmalı. Namaz dışında secde ederek, secdede dua ve istigfar etmeli, mümkünse toprağa secde etmeli, secdeyi çok yapmalı.

8- Allahü teâlâya hamd ve şükretmeli. Peygamber s.a.v.'den gelen bir rivayette ise "Allah Taala (c.c), Şa'ban ayının onbeşinci gecesi (kullarına rahmetle) nazar eder. Müşrikle, müşahin (kindar bencil) bu aftan yararlanamazlar." İbn Mace, İkâmetü's-Salât, 191 ( I, 445) Hadis No:1390.

Başka bir hadiste ise "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Bunlar Recebin ilk (cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan 15. gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir. Bu sebeple Müslümanlar bu geceleri hep ihya etmişlerdir. Beyhaki, Sünen, Şuabül-İman, 3/342 (Daru'l-Kütübi'l-İlmiyye, Beyrut 1990).

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER