banner166

Bozdağ'Kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik istismarla ilgili gereken yapılsın'

Abdulhamit Gül'ün istifasının ardından yerine gelen Bakan Bekir Bozdağ ilk talimatını verdi. Kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik istismarla ilgili gereken yapılsın'

Bozdağ'Kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik istismarla ilgili gereken yapılsın'
banner158
banner174

İkinci defa Adalet Bakanlığı görevine gelen Bekir Bozdağ, bakanlık bürokratlarıyla yaptığı görüşmelerde ilk talimatını verdi. Bozdağ'ın öncelik verdiği konu, Türkiye gündeminin ön sıralarından düşmeyen kadın cinayetleri ve bunun sonrasında şüphelilere dönük işlemler oldu. Bozdağ, bu konularda infiale neden olan kararların ortadan kalkması için yasa ya da genelge ne gerekirse yapılacağını belirtti.

Bozdağ, yaptığı ilk toplantılarda yargının sorunlarını masaya yatırırken "Özellikle kadına şiddet ve cinsel istismar başta olmak üzere kamuoyunda tepkilere neden olan olaylarda tutuklama verilmesi gerekiyorsa verilmeli" dedi.

"ADALET MAHKEMELERDE TECELLİ ETSİN TWİTTER'DA DEĞİL"

Bozdağ, birçok olayda şüphelilerin önce serbest bırakılıp daha sonra sosyal medya ve kamuoyu baskısı ile tutuklandığını hatırlatarak, "Mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklaması yanlış. Adalet mahkemelerde tecelli etsin Twitter'da değil" diye konuştu.

"VİCDANLARI RAHATSIZ EDEN KARARLAR VERİLMEMELİ"

Mahkemelerin bu kadar önemli ve hassas konularda dikkatli olması, vicdanları rahatsız eden kararlar vermemesi gerektiğinin altını çizen Bozdağ, "Yasal eksiklik varsa düzenleme yapalım" talimatı verdi.

Bozdağ'ın talimatı ile birlikte gerekli çalışmalar başladı. Kısa süre içinde bu konuda kamuoyunu rahatlatan adımların atılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2022, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER