Depremde can kaybı 912'ye yükseldi

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bilançoyu açıkladı.

Depremde can kaybı 912'ye yükseldi
banner158
banner174

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 100 artçı deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi; “Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen ve değerlendirmeye göre 7,7 olarak ölçülen deprem geniş bir alanda hissedildi. Derinliği 7 kilometre olarak belirlenen depremde Maraş’ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis Osmaniye Malatya Adıyaman Diyarbakır Şanlıurfa adana illerimizde yıkıma yol açtı.

Mevsimin kış, havanın soğuk, depremin gecenin tam yarısı gerçekleşmiş olması işleri zorlaştırmakla birlikte herkes canla başla çalışarak herkes en hızlı refleksi verdi. 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5 bin 375 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlarımızın sayısı 2 bin 470’i buldu. Yıkılan bina sayısı 2 bin 818’dir. Enkaz bölgelerine giden yolların açık tutulması, iletişim araçlarının sadece zorunlu durumlarda kullanılması gerekiyor. Yardım için gelenlerin mutlaka AFAD ile koordinasyon halinde olmalıdır. AFAD koordinasyonu dışında bölgeye gönderilen yardımlar kargaşaya yol açmaktadır. NATO ve Avrupa Birliği yanında 45 ülkenin yardım teklifi tarafımıza ulaşmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu felaket günlerini de geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER