Ehliyet sınavlarında bir ilk, animasyonlu sorular geliyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını açıkladı

Ehliyet sınavlarında bir ilk, animasyonlu sorular geliyor
banner158
banner174


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını açıkladı. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adayların gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacağını ifade eden Bakan Özer, "Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmesi istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak." dedi.
Millî Eğitim Bakanlığı eğitimde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak." dedi.
Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan sınav uygulamalarında sürekli yenilikler yapılarak sınav geçerliği ve güvenilirliğine katkı sağlanıyor. Bakanlık; ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı aldı. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER