Gebze’de Madde Bağımlılığı İle Mücadele semineri düzenlendi

Uğur GENCER/ Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Gebze Teknik Üniversitesi ve Çayırova Yeşilay Danışma Merkezi işbirliği ile Gebze Teknik Üniversitesinde "Madde Bağımlılığı lle Mücadele" konulu seminer programı düzenlendi.

Gebze’de Madde Bağımlılığı İle Mücadele semineri düzenlendi
banner158
banner174

Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Gebze Teknik Üniversitesi ve Çayırova Yeşilay Danışma Merkezi işbirliği ile Gebze Teknik Üniversitesinde

"Madde Bağımlılığı lle Mücadele" konulu seminer programı düzenlendi.

Programa Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif SARI, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil DEMİR, Gebze Cumhuriyet Savcısı Tevfik ARSLAN, Gebze Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih SANCAK, Kocaeli Yeşilay Şube Başkanı Salih IŞIK, Çayırova Yeşilay Danışma Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe GÜLER, Gebze Teknik Üniversitesi Psikoloğu Lütfi YAPICI, Gebze Teknik Üniversitesi Personelleri, Gebze Teknik Üniversitesi Öğrencileri, Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personelleri katılım sağladı.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR programdaki konuşmasında özetle; "Üniversitemizde madde bağımlılığı ile mücadele ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturma hususlarında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüplerini önemsiyor ve destekliyoruz." dedi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif SARI programdaki konuşmasında özetle; " Toplumsal sorunlar karşısında hizmet vermek hepimizin sorumluluğudur. Hele de bağımlılıklar gibi gençlerimizi pençesine alan sorunlara mutlaka çözüm üretilmelidir. Gençler, Bağımlılık türü ne olursa olsun, çağımız insanının aklını ve ruhunu felce uğratan salgın bir hastalıktır. İnsanı bedeni ihtiyaçlarının kölesi haline getirir. Bugün kime baksanız, herkesin bir şeye az ya da çok bağımlı olduğunu görürsünüz. İnsanlar alışverişe, estetik operasyonlara, yiyeceklere, bilgisayar oyunlarına, sosyal medyaya,televizyon dizilerine bağımlı halde yaşıyorlar. Hiçbir bağımlılığı bir diğerine tercih edemeyiz. Zira insanın iradesini elinden alan bu davranışların daha az tehlikelisi yoktur. Fakat madde bağımlılığı, elbette hayatların ışığını söndüren en trajik bağımlılıkların başında geliyor. Evlatlarımıza, gençlerimize bağımlı demek istemiyorum. Çünkü onlar her şeyden önce analarının kuzusu, babalarının yüreğidir." dedi.

Program, Çayırova Yeşilay Danışma Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe GÜLER'in madde bağımlılığı konulu sunumu, Gebze Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih SANCAK'ın Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün madde bağımlılığı hususunda yürüttüğü eğitim iyileştirme çalışmaları hakkında bilgilendirmesi ve Gebze Cumhuriyet Savcısı Tevfik ARSLAN'ın madde kullanımı ve ticareti ile ilgili uygulanan cezai uygulamaları anlatması ile son buldu.  

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER