banner166

 İstanbul'a İzlanda kışı geliyor

AKOM, akşam saatlerinden itibaren etkisini gösterecek olan İzlanda soğuklarına karşı vatandaşları uyardı.

 İstanbul'a İzlanda kışı geliyor
banner158
banner174

Meteoroloji'den sonra AKOM'dan da İstanbul için şiddetli kar yağışı uyarısı geldi.Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösterecek olan İzlanda soğukları, hafta sonu pek çok ilçede şiddetli kar yağışı neden olacak. Yağışlar hafta ortasına kadar devam edecek. Öte yandan vatandaşlar, yaşanacak olumsuzluklara karşı uyarıldı.İstanbul'un 21 Ocak Cuma gününden itibaren, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Tahminlere göre, sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek.

 BİRÇOK İLÇEDE ETKİLİ OLACAK 

Cuma günü sabah saat 10.00 itibariyle, İstanbul'un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek. 

GELECEK HAFTA DA DEVAM EDECEK 

Cumartesi ve Pazar da etkili olması beklenen kar yağışının, önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği ön görülüyor. İstanbul'un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine, hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor. 

DİZ SEVİYESİNE KADAR ÇIKACAK 

İstanbul'da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5'in altında kalan ilçelerden yüzeyi örtecek şekilde; boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM'in Kuzeyinde ve yüksek noktalarda bilek, yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.


 AKOM'DAN VATANDAŞLARA UYARI 

AKOM'dan yapılan açıklamada, tüm tedbirlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve muhtemel kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER