JANDARMA İLE SESİMİZ DUYULSUN

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, ülke genelinde Tahliye, Yerleştirme ve Planlama görevi, İçişleri Bakanlığının talimatıyla, 2019 yılından itibaren Jandarma Genel Komutanlığına verilmiştir.

JANDARMA İLE SESİMİZ DUYULSUN
banner158
banner174

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, ülke genelinde Tahliye, Yerleştirme ve Planlama görevi, İçişleri Bakanlığının talimatıyla, 2019 yılından itibaren Jandarma Genel Komutanlığına verilmiştir. Son yıllarda ülkemizde meydana gelen, başta deprem olmak üzere, doğal afetler sebebiyle Kocaeli ilinde yaşayan vatandaşlarımıza afet öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan “Jandarma İle Sesimiz Duyulsun’’ projesi Valilik Makamının Olur’u ile yürütülmeye başlanılmıştır.
Proje kapsamında, 2022-2024 yılları arasında Kocaeli il genelinde, başta okul ve öğrenci yurtları olmak üzere, tüm kamu kuruluşları ile fabrika ve tesislerde çalışan yaklaşık (1.000.000) vatandaşa Tahliye, Yerleştirme ve Afet Farkındalık Eğitimi verilmesi planlanmaktadır.
2022 yılı Eylül ayı itibarı ile başlayan, “Jandarma İle Sesimiz Duyulsun’’ projesi kapsamında, (17) okul ve (1) öğrenci yurdunda bulunan yaklaşık (7.000) öğrenci ve öğretmene eğitim verilmiş olup, Afet Farkındalık eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de tüm imkan ve kabiliyetlerimizle, vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER