Kar yağışı geliyor!

Gelen son meteorolojik bilgilere göre kutuplardan soğuk hava dalgası Türkiye'de etkili olmaya başlayacak.

Kar yağışı geliyor!
banner158
banner174

(İGFA) - Hava Forum'da yer alan bilgiye göre Türkiye'ye kutup kapısı açılıyor. Bu kapıdan arka arkaya birçok karlı hava dalgası gelebilir.

Tahminlere göre ay sonu itibarıyla yağışlı ve soğuk bir sürece giriyoruz. Ocak sonundan itibaren ve Şubat'ta yağmur, kar ve soğuk havanın etkili olması bekleniyor. Türkiye’de son günlerde yaşanan sıcak havalar, vatandaşları biraz olsun sevindirdi. Hem doğal gaz faturaları hafifledi, hem de vatandaşlar park-bahçelere giderek rahat bir nefes alma şansı yakaladı. Ancak normal olmayan bu durum, önümüzdeki günlerde kendisini mevsim normallerine bırakacak.Meteoroloji ve farklı uzmanlar tek bir fikir üzerinde ortak görüşlerini açıkladı. Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek

Hava Forum’da yer alan bilgiye göre Türkiye’ye kutup kapısı açılıyor. Bu kapıdan arka arkaya birçok karlı hava dalgası gelebilir.  Tahminlere göre ay sonu itibarıyla yağışlı ve soğuk bir sürece giriyoruz. Ocak sonundan itibaren ve Şubat’ta yağmur, kar ve soğuk havanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 

“Kuraklık son buluyor. Türkiye çok şanslı bir sinoptiğe giriyor. Peşi sıra yağışlı havalar gelecek. Tüm bölgeler etkilenecek. İlk atak 26 Ocak. Dağlar ve yüksek rakımlı şehirler karlı olacak. Hemen ardından ayın son günleri geniş bir alanda…” dedi.

Tüm bölgeler etkilenecek. İlk atak 26 Ocak. Dağlar ve yüksek rakımlı şehirler karlı olacak. Hemen ardından ayın son günleri geniş bir alanda…” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER