banner166

Kurtulmuş'tan EYT müjdesi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya Kurtulmuş, "Çalışmalar yapılıyor" cevabını verirken, EYT ile ilgili de yeşil ışık yaktı.

Kurtulmuş'tan EYT müjdesi
banner158
banner174

Temmuz ayında emeklilerin ve çalışanların gelirlerinin artırılmasının, asgari ücretle ilgili çalışmaların bakanlığın önünde olduğunun açıklayan Kurtulmuş, "Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacak. Vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konulacaktır. Bakanlığımız bütün detaylarını çalışıyor. Geniş bir kitleyi ilgilendirecek ücretlerde iyileşme temmuz ayında yapılacak. Vatandaşımızın şunu bilmesini isteriz eldeki imkanlar neyse maksimumunu kullanıp en geniş kitlenin alım gücünü artıracak tedbirleri hükümet almakta kararlı" dedi.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz.

EYT açıklaması

Orada da çalışma yapılıyor. Bu zamanlama meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, çarşıda pazarda insanların söylemiş olduğu herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürür öncelikler ortaya çıktığı zaman kamuoyu ile paylaşılır.

Dünya ekonomisinin en temel sıkıntılarından birisi muazzam bir dolarizasyon var. Gelişmekte olan ekonomileri etkileyen unsurlardan birisi piyasadaki dolar varlığıdır. Dünya ticaretinin yüzde 65’i dolar üzerinden yapılıyor. Doların hiç etkisinin olmadığı ülkelerde dahi ekonomiler rezerv para doların baskısı altındadır."
 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2022, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER