banner166

Lütfü Türkkan ile Mahir Başarır'ın dokunulmazlıkları kaldırıldı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Lütfü Türkkan ve Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

Lütfü Türkkan ile Mahir Başarır'ın dokunulmazlıkları kaldırıldı
banner158
banner174

Deprem felaketinin ardından TBMM'nin gündemi yoğun...Bingöl'de şehit yakınına küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan hakkında, hakaret ve etkili eylem suçlamasıyla fezleke hazırlanmıştı.CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında da mahkeme heyetine hakaret, yargılamaya müdahale iddiasıyla fezleke düzenlenmiş dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

Bugün TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşturulan komisyon CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık tezkerelerini görüştü.Karma komisyon Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması kararını verdi.Karma Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, "İki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporu Genel Kurul'a sunacağız. CHP'li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu sözlü savunma yapmadı." açıklamasını yaptı.  

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2023, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER