Meteoroloji tarih verdi! Yoğun kar yağışı geliyor

 Pazar günü aralarında Ankara, Eskişehir ve Bolu'nun da bulunduğu 22 ilin beyaz örtüyle kaplanması beklenirken, pazartesi günü içinse bu sayının 28'e çıkacağı ifade ediliyor.

Meteoroloji tarih verdi! Yoğun kar yağışı geliyor
banner158
banner174

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü başlayacak olan kar yağışının 22 ilde etkisini göstereceğini belirterek, uyarıda bulundu.Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Haftalık yayımlanan hava durumu raporuna göre; İç Anadolu'da hava, pazar gününe kadar açık olacak. Pazar günü ise yurdun batı kesiminde yağış, iç kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER
Pazar günü, tam 22 ilde kar yağışı bekleniyor. Bu iller arasında Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane bulunuyor.

PAZARTESİ 28 İLDE KAR YAĞIŞI
Pazartesi günü ise, tam 28 il için kar yağışı tahmini yapıldı. Bu iller arasında Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER