Muhasebecilerde Diyalog Grubunun Adayı Özcan Çakır'dan güçlü çıkış

KSMMMO Başkanlık seçimlerinde Diyalog Grubu Başkan Adayı Özcan Çakır Otel Asyada yapılan kalabalık toplantı ile hedeflerini yapacağı çalışmaları açıkladı.

Muhasebecilerde Diyalog Grubunun Adayı Özcan Çakır'dan güçlü çıkış
banner158
banner174

Diyalog Grubu Başkan Adayı Özcan Çakır'ın açıklaması şöyle: Sayın üstatlar, meslektaşlarım ve değerli basın mensupları. Odamızda yapılacak olan olağan genel seçimlerde DİYALOG GRUBU adına başkanlık adaylığımı açıklama toplantımıza hoş geldiniz. Sizlere teşekkür eder saygılar, sevgiler sunuyorum.


​Öncelikle kısaca kendimi tanıtayım.
​1972 tarihinde Kandıra’da doğdum. 17 yıllık mali müşavirim. Üç dönemdir oda disiplin kurulunda üye ve başkanlık görevlerim oldu. Ayrıca diğer komisyonlarda da görevler yaptım. Bu nedenle kurumsal anlamda da odanın faaliyetleri ve çalışma alanları konusunda deneyim sahibiyim.
- Ekibimiz mesleki olarak belirli birikime sahip, meslek odamızın değişik komisyonlarında ve kurullarında görev almış arkadaşlardan oluşmaktadır.
Mesleği fiilen icra eden en yoğun yıllarımızı yaşıyoruz. O nedenle meslektaşların yaşadığı sorunların tamamını biliyoruz. Kendi içimizde çözümleri de tartışıyor ve değerlendiriyoruz. Faaliyet programımızda ve genel kurulda bunları meslektaşlarımıza sunacağız.


​Bu potansiyel içinde, artık sorunlarımızı kendi içimizde tartışmanın ötesine geçerek kurumsal anlamda oda yönetimlerinde aktif görev alarak çözüm yollarını aramamız gerektiğine inanıyoruz.
​Bu amaçla aday oluyorum. Geçmiş dönemde yaşanan oda yönetim kurulu içindeki uyuşmazlıkların, / yönetimsel anlamda yaratılan başarısızlıkların / tanığı değil, medenice DİYALOĞUN ve beraberce sağlanan başarıların / parçası olmak istiyoruz….
​O nedenle başarıya odaklı, gücü başka yerlerde arayan değil, kendi üyemizin gücüne ve inancına güvenerek yola çıkıyoruz.
​Bu inanç ve güvenle,
EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ
​Uyguladığımız mesleki mevzuatlar en çok değişime uğrayan veya kaldırılan mevzuatlardır. Güncel kalmak adına eğitim alanında yapacağımız çalışmalar en öncelikli çalışmalarımız olacaktır.
​Esasen sürekli eğitim yönetmeliğininde devreye girmiş olması nedeniyle SÜRGEM tarafından organize edilecek çalışmaların en verimli geçmesi konusunda hassasiyet gösterilecektir.
​Ayrıca stajyerlerimizin yeterlilik sınavlarına hazırlanması ve bağımsız denetçi arkadaşlarımızın Kamu Denetimi ve Düzenleme kurumu tarafından zorunlu tutulan eğitimlerinin mutlaka odamızda yapılması sağlanacaktır.
​Bilgi paylaşımının üst düzeye taşınması için oda sitemizi bilgi deposu olarak kullanacağız. Meslektaşlarımızın her alandaki ihtiyaçlarına cevap verecek bir başvuru kaynağı haline getireceğiz. Üniversitelerle ortaklaşa yüksek lisans talep halinde doktora programları yapacağız.
​Her ay (yazın iki ay dışında) düzenli olarak değişen mevzuatlarla ilgili bilgilendirme toplantıları yapacağız.
​Genç arkadaşlarımızın yabancı dillerinin gelişimi için özel anlaşmalar yapacağız.

 
SOSYAL VE KÜLTÜREL ALAN ÇALIŞMALARI
​Spor etkinlikleri olarak, akademik odalar arası futbol, masa tenisi karşılaşmaları organize edeceğiz.
​Odada masa tenisi, satranç karşılaşmaları organize edeceğiz. Binanın salonunu bu amaçla kullanacağız.
​Yurtiçi ve dışı geziler organize edeceğiz. Üyeler arası kaynaşmayı sağlamak adına piknikler, doğa yürüyüşleri organize edeceğiz.
​Mali tatil döneminde meslektaşlarımızın eşleri ve çocukları için kaliteli ve uygun fiyatlarla tatil yapmaları amacıyla tatil yörelerindeki kuruluşlarla anlaşmalar yapıp meslektaşlarımıza duyuracağız.
​Sanatsal faaliyetler olarak, daha önceki dönem olduğu gibi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları ile Oda Tiyatro Kulübü faaliyete geçirilecektir. Üç ayda bir ilimizde tanınan bir sanatçı ile söyleşi günleri düzenleyeceğiz.
- SAĞLIK SORUNLARI VE MÜCBİR SEBEP
Sağlık kuruluşları ile odamız arasında yapılan protokoller gözden geçirilerek, süresi bitenlerin uygun koşullarla devamı sağlanacaktır. Protokol yapılmamış olan sağlık kuruluşları ile yeni protokoller yapılacaktır. Ayrıca ana sınıfı, kreş gibi kuruşlarla da protokoller yapılacaktır.
​Mücbir sebep halleri ve nasıl uygulanacağı maliye bakanlığının 137 nolu sirkülerinde açıklanmıştır. Ancak sirküler bazı hususlarda yetersiz kalmaktadır. Yetersiz kalan bu alanlarla ilgili çalışma yapılarak oda bütçesinden meslektaşların mücbir sebep durumlarında kullanılmak üzere “Mücbir Sebep Fonu” ayrılacaktır.
Dezavantajlı meslektaşlarımız için odamızda komisyon kurup gereken onların sorunları ile ilgilenip onların yanında olacağız.
 
- DİĞER ODA VE KURUŞLARLA İLİŞKİLER
Daha önceden yapılan, geçtiğimiz dönem pandemi nedeniyle ara verilen akademik odalar platformunun çalışmalara başlamasına katkı verilecektir.
Ticaret ve Sanayi odalarımızla mesleki alanlarda işbirliği sağlanacaktır.
En çok ilişkili olduğumuz vergi dairesi başkanlığı ve vergi denetim başkanlığı ile tüm sorunlar diyalog içinde çözüme kavuşturulması sağlanacaktır. Meslektaşların zor durumda olduklarında her konuda yanlarında olacağız. Sorunun kişisel değil, mesleki olduğu bilinci ile hareket edeceğiz.
​Alanımızla ilgili yapılan ve toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren hususlarda kamuoyunun bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.


- BAĞIMLI MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARI
Bağımlı çalışan meslektaşların, bağımsız çalışanlar dışındaki sorunlarını biliyoruz. Hafta içi eğitimlere katılamamaları, / ücret durumları / en belirgin olanlarıdır. Bu nedenle Mart ve Nisan ayında yapılacak gelir ve kurumlar vergisi beyanlarına yönelik eğitimler ile önemli değişiklikleri içeren eğitimlerin, Cumartesi günleri yapılmasına çalışılacaktır. Bu konuda eğitmenlerin ikna edilmesine çalışılacaktır.
​Ayrıca bağımlı çalışan meslektaşlar için asgari ücret belirlenmesine ve bunun uygulanmasının sağlanması konusunda girişimlerde bulunulacaktır ve takibi yapılacaktır.
Yeşil pasaport ve KDV ‘nin indirilmesi için gerekli çalışmalarda bulunacağız.
Değerli katılımcılar fazla zamanınızı almamak adına konuşmamı tamamlıyorum. Yayınlanacak seçim beyanında diğer konulara da yer verilecektir.
GÜÇLÜ DİYALOG ile tekrar hoş geldiniz diyor saygılar ve sevgiler sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER