Okul müdürleri hizmetli peşine düştü

Uğur GENCER/ 81 ilde 18-50 yaş arasına 11.400 TL maaşla İŞKUR+MEB işbirliği ile okullara TYP işçi alımı yapılıyor olsa da okulların çoğu hizmetli bulmakta zorluk çekiyor.

banner174

81 ilde 18-50 yaş arasına 11.400 TL maaşla İŞKUR+MEB işbirliği ile okullara TYP işçi alımı yapılıyor olsa da okulların çoğu hizmetli bulmakta zorluk çekiyor.

Özellikle merkezi yerlerde okullarda İŞKUR’un “Başvuran ile aynı yerleşim yerinde oturanlardan çalışanların toplam geliri aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk katını (17.103,00 TL) geçmemesi gerekmektedir.” Şartı okulların hizmetli alımını zorlaştırıyor.

Özellikle merkezi bölgelerde okullarda hizmetli aramak ve çalıştırmak nerdeyse pirinç içerisinden taş çıkartmak gibi adlandırılıyor. Hal böyle olunca okul müdürleri tüm performanslarını hizmetli aramakla geçiriyorlar.

Okulların İŞKUR üzerinden alacağı hizmetlilerle ilgili olarak İŞKUR’un “Başvuran ile aynı yerleşim yerinde oturanlardan çalışanların toplam geliri aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk katını (17.103,00 TL) geçmemesi gerekmektedir.” İbaresini gözden geçirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde merkezi bölgelerde eğitim öğretim veren okulların yakın çevrelerinden hizmetli bulma şansları kolay olmayacaktır.   

Bırakın okul müdürlerine hizmetli aratmayı “OKUL MÜDÜRÜ” bir okulun en üst düzey yöneticisi olarak görev yapar. Okul müdürleri, öğretmenleri, personeli, öğrencileri ve velileri yönetir ve okulun günlük işleyişini denetler. Okul müdürleri, eğitim programlarını, öğretim metotlarını ve okul hedeflerini belirler ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için çalışırlar.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2023, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER