07 Ağustos Yenikapı mitingi nasıl okunmalı.?

15 Temmuz akşamı uygulamaya konulan Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Vatandaşlarımı meydanlarda Demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum, Bende meydanlarda olacağım” şeklindeki çağrısı üzerine başlayan Demokrasi mitinglerinin finali Pazar günü İstanbul/Yenikapı’da yapılan final ile noktalandı.

07 Ağustos Yenikapı mitingi nasıl okunmalı.?
banner158
banner174
 Türkiye’de her 10 yılda yapılan Darbelerin bundan sonra olup olmayacağı olacaksa ne zaman olacağı sorusu bir tarafa 07 Ağustos tarihinde Yenikapı’da milyonlarca vatandaşın katılımı ile yapılan Miting Türkiye’de yeni bir sürecin başlamasına kapı aralamış durumda.
Pazar günü Yenikapı’da yapılan mitinge her ne kadar CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’de katılmış olsa da asıl kurgunun Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine olduğunu anlamak hiçte zor olmasa gerek.
Miting alanında Başbakan Binali Yıldırım’ın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını tamamen “Milliyetçi söylemler” üzerine kurmuş olmaları Türk siyasetinin bundan sonraki yol haritası ile ilgili de epey bir ipucu vermiş durumdadır.
AK Parti seçmeninin yıllar yılı kanıksadığı ve asla terk etmediği kötü bir alışkanlığı var, Türkiye’de var olan siyasi partilerin Genel başkanları AK Parti lehine söylemlerde bulundukları zaman zarfında o genel başkanlar “Demokrasi kahramanı-Türkiye’nin dostu “oluyor ancak aynı genel başkanlar AK Parti aleyhine en ufak bir eleştiri getirdiklerine anında olmadık ithamlarla “kötü çocuk “ ilan ediliyorlar.
Pazar günü Yenikapı mitingine katılan siyasi partiler zaten bu endişe ve ezilmişlik duygusu ile alanda bulundular, Kimine göre 3,5 milyon kimine göre 5 milyon olan kalabalığının yüzde 95’lik bölümümün de sadece ve sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan için orada olduklarını söylemek lazım.
Bugün ve bugünü takip eden günlerde 15 Temmuz gecesi uygulamaya konulan ve püskürtülen Darbe girişiminin vatandaşa  yaşattığı travmadan sıyrıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin daha fazla perçinlendiği ve bu perçinleşme sırasında hatırı sayılır bir miktardaki MHP’li tabanın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceği görülecektir.
15 Temmuz gecesi uygulamaya konulan Darbe girişimi olmasa zaten Türkiye’de “Başkanlık sistemi” ile ilgili çalışmalar aralıksız devam edecekti, O gece karşı karşıya kaldığımız ve tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak yapılan Darbe girişimi “Başkanlık sistemi çalışmasını” bilemediniz bir ay kadar geriye atmış oldu.
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu şartlar Milliyetçilik olgusunu şu sıralarda daha fazla öne çıkartacaktır, Biz bu aşamadan sonra devleti yönetenlerin asla ve asla bu yeni söylemlerden vazgeçeceğini düşünmüyoruz  zira süreç artık başka bir duruma izin vermez.
Bugünden itibaren AK Partiden çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kim varsa “Başkanlık sisteminin “ daha fazla tartışılması adına olağanüstü bir mücadele verecekler ve bunun hayata geçmesi adına da olabilecek en kısa zamanda bir seçim talep edeceklerdir.
Yenikapı’daki miting sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkücü Kimliği ile bilinen Esat Kabaklı’nın “Bil Oğlum” eserindeki dörtlüğü seslendirirken Rahmetli Abdurrahim Karakoç’unEllerin bağında güller açarken…Bizim ele kar geliyor Gardaşım..Kimler Çizmiş bu hududu gönlüme…Dar geliyor dar geliyor Gardaşım” dizelerini okurken asıl hedefinin MHP’’li seçmen olduğunu da bir kez daha ortaya koydu.
Dün yapılan miting sonrası AK Parti ile MHP seçmeni birbirine daha fazla yakınlaşacaktır, Türkiye’de bir daha darbe girişiminin olmaması, daha demokratik bir ülkede yaşama arzusunun gerçekleşmesi adına Ak Parti ile MHP tabanının bir arada olması çalışması zaten uzun yıllardır hayata geçirilmeye çalışılan bir faaliyet.
07 Ağustos tarihinde Yenikapı’da yapılan miting ile Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğini bir kez daha ortaya koydu son konuşmacı olması münasebeti ile meydanda bulunan milyonlarca vatandaşı coşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gölgesinde kalan Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’de miting sonundaki selamlama töreni için sahneye gelmediler.
Türkiye gelinen noktada iki partili sisteme geçmek adına gün sayıyor, artık kaçınılmaz olan bu 2 partili sistemde oyunu bozan MHP’nin geçtiğimiz aylarda yapmadığı “Kurultay” dolayısı ile yaşadığı sıkıntı ile bu aşamadan sonra yapacağı fazlaca bir şey yoktur.
Sistem zaten CHP’yi AKP/MHP birlikteliğinin dışında tutuyor ki iki partili sistem hayata geçsin bir tarafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği siyasi kuruluş diğer tarafta da CHP olsun.
Önümüzdeki günler Türkiye’de en sıcak günlerin yaşandığı bir siyasi alan olacaktır, bir tarafta sonuna kadar mücadele edilen FETÖ diğer tarafta Başkanlık sistemi, Bu iki önemli mesele etrafında dönecek olan siyaset dolayısı ile yakıcı bir mevsim yaşayacağımızdan herkes emin olsun.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER