600 koyun ve keçi açıkta kalacak!

** Demirciler Köyü’nde Vehbi Ceviz isimli küçükbaş hayvan yetiştiricisinin deden kalma 26 dönüm üzerinde 76 yıllık koyun ve keçi ağılına köprü projesi vurdu…”Burayı hemen boşalt” tebligatı yapılan vatandaş çaresiz kalınca soluğu Kocaeli Barosu’nda aldı ve keşif yaptırdı.

600 koyun ve keçi açıkta kalacak!
banner158
banner174
 Demirciler Köyü’nde dededen ve atadan kalma küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Vehbi  Ceviz isimli hayvan yetiştiricinin deden kalma ağılına 3. Köprü’nün bağlantı yolu vurdu. Bununla 76 yıllık ağıl için , “ Burasını derhal boşalt” kararı çıkınca, vatandaş çareyi hukukta aramaya karar verdi.
İstanbul’da 3. Köprü Projesi olan “ Yavuz Sultan Selim” Köprüsü’nün bölgemizden geçecek olan ve Denizli Göleti yanında yapılacak olan kavşaktan Demirciler üzerinden Tavşanlı köyündeki  Osmangazi Köprüsü bağlantı yoluna bağlanacak olan güzergahın tam da Vehbi Ceviz isimli hayvan yetiştiricinin  dededen kalma ve 26 dönüm üzerinde  Delikavak mevkiinde yer alan arazisinin üzerinden geçecek olması vatandaşı perişan etti.
76 YILLIK AĞILIN İÇİNDEN 170 METRE GENİŞLİKTE YOL GEÇECEK
Konuyla ilgili olarak NEFES Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Vehbi  Ceviz, “Kocaeli Barosu’na  başvurup keşif yaptırdım. Burasını dedemler ve babamlar 1940 senesinden beri  işletmişler. Burası 2B statüsünde bir yer.  Uzun yıllardır  dededen ve atadan kalma işi ben yapıyorum çocuklarımla ve geçimimi sadece bununla sağlıyorum. Proje güzergâhının ani şekilde belirlenmesi ve bize önceden hiçbir tebligat yapılmaması bizi perişan etti ve hazırlıksız yakaladı.  İş makineleri geldi ve burasını açmaya başladı bize de burasını boşalt diyorlar. Kış geliyor benim 600 adet civarında keçi ve koyunum var. Ben nereye giderim bunlarla. Mağdur oldum. Bana bu konuda yardımcı olunsun rica ediyorum. Yetkililerden özellikle Tarım Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ile Büyükşehir ve Dilovası Belediyesi’nden bana yardımcı olunmasını istiyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER