Amasra'da acı büyüyor

Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında akşam saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi sayısı 40'a yükseldi. Yaralı kurtarılan 11 işçi tedavi altına alındı. Madende mahsur kalan işçiler için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor

Amasra'da acı büyüyor
banner158
banner174

BARTIN (İGFA) - Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama yaşandı.

Patlamanın meydana geldiği yere acil koduyla il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel sevk edildi. Madende mahsur kalan işçiler için arama kurtarma çalışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu işçilerin nerede oldukları konusunda bilgilerinin olduğunu açıkladı. 

Bakan Dönmez, bir trafoda yangın devam ettiğini de duyurdu. Çalışmalara ilişkin bilgileri çeşitli zaman dilimlerinde paylaşacaklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlardan farklı bilgilere itibar etmemelerini istedi.

SON RAKAM 40

Olayın nedenine ilişkin inceleme de sürüyor. Patlamanın trafo kaynaklı olduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili AFAD bir açıklama yaptı ve patlamanın nedeninin trafo kaynaklı olduğu bilgisinin sehven paylaşıldığı belirtildi. Patlamanın nedeninin henüz belirlenemediği ifade edilen açıklamada, "Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahliye ekipleri seferber edilmiştir" denildi.

Bu arada vefat eden madenci sayısı 40'a çıktı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER