banner166

Cemil Meriç’te aşçı yardımcılığı kursu başladı

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Aşçı Yardımcılığı meslek kursuna başlandı.

Cemil Meriç’te aşçı yardımcılığı kursu başladı
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, özel öğrencilere eğitim kursları ve etkinlikler düzenleniyor. Merkezde İŞKUR il müdürlüğüyle birlikte Aşçı Yardımcılığı Meslek Kursu açıldı. Açılan kursa 15 öğrenci eğitim almaya başladı.   

5 AY SÜRECEK KURS

Merkezde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde eğitim veriliyor. 5 ay sürecek olan eğitimle özel öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirme ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amaçlanıyor. Toplamda 450 saat sürecek olan kursun sonunda katılımcılara “Aşçı Yardımcılığı” sertifikası verilecek. 

CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. Hedef yararlanıcı olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER