KAHRAMAN İZAYDAŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla her geçen gün kendini modernize eden İzaydaş, İstanbul 3.Karbon Zirvesi’nde 58 firma arasında karbon salınımı en düşük 16 şirket arasına girerek, “Düşük Karbon Kahramanı” ödülü almayı başardı.

KAHRAMAN İZAYDAŞ
banner158
banner174
 Vatandaşların, yüksek fatura bedelleri, hizmette ki aksaklıklar konusunda şikayetlerinin en yüksek olduğu kurumlardan olan İZAYDAŞ; çevre konusunda ki duyarlılığı ile ödüle layık görüldü. Karbon salınımında ödüle mlayık görülen İZAYDAŞ'ın, vatandaşa hizmet götürme konusunda da aynı duyarlılığı gösterip, vatandaş nezdinde ödüle layık olması bekleniyor

ÖDÜLÜ MÜSTEŞAR VERDİ
Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğiyle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen zirvede, Türkiye’den ve yurt dışından katılan 58 proje değerlendirildi. Aralarında İzaydaş’ın da bulunduğu 16 şirket ve kurum, Düşük Karbon Kahramanı ödülüne layık görüldü. İzaydaş’ın ödülünü Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün elinden aldı. 
SERA GAZI ETKİSİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Kocaeli’nde her gün 1800 ton evsel atığı düzenli depolama alanlarında bertaraf eden İzaydaş, Solaklar Tesisi’nde kurduğu çöp gazından enerji üretim bölümünde 2012 yılından bu yana elektrik üretimine devam ediyor. Kurulu gücü 5,1 MW olan bu tesis, depolama alanlarından oluşan ve karbondioksite göre 21 kat daha zararlı olan metan gazının neden olduğu sera gazı etkisinin de önüne geçerek çevre ve hava kalitesine ciddi katkı sağlıyor. (LFG) Çöp gazından enerji üretim tesisi sadece 2015 yılında 36.570.880 kWh enerji üretirken 18 bin evin elektrik ihtiyacını karşıladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER