KMKB'den Cumhuriyet Yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 94.yılını kutlamak üzere Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği "Cumhuriyet Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

KMKB'den Cumhuriyet Yürüyüşü
banner158
banner174

 Yürüyüşe Yoğun Katılım

29 Ekim Pazar günü saat:17.30'da Sabri Yalım Parkında buluşan KMKB üyeleri buradan Anıtpark'a doğru yürümek üzerek harekete geçti. Yürüyüş sırasında “Ne mutlu Türk’üm diyene!” “Türk’üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz…” gibi sloganlar atan kalabalık grup yoğun güvenlik önlemleriyle birlikte taşkınlığa mahal vermeden yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

Yürüyüşe KMKB üyelerinden Türk Kamu Sen Kocaeli İl Başkanı Yaşar Şanlı, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, Turancı Hareket Platformu Kocaeli İl Başkanı Hüseyin Güllü, Türk Dünyası Araştırmaları Kulübü Başkanı Numan Çakır ve Türk Kamu Sen’e bağlı sendikaların Şube Başkanları katıldı.

ELMALI, KMKB Adına Konuştu

Anıtpark'ta toplanan kalabalık gruba KMKB adına Yesevi Ocağı Başkanı ve KMKB Dönem Başkanı Eren Elmalı açıklamada bulundu. Elmalı, sözlerine “
Selam olsun! Mustafa Kemallere; Binlerce yıllık Türk Devlet geleneğinin büyük mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyetini kuran kutlu iradeye…  Ve 94 yıl önce kurulan cumhuriyete sahip çıkmak için burada bulunan, Kuvay-ı Milliye ruhuyla Kocaeli’de mutabakat sağlayan Milli Kuruluşlar Birliği’nin temsilcileri selam sizlere…” diyerek başladı.

Cumhuriyet Milli Mücadele Eseridir

Eren Elmalı, Cumhuriyetin bir milli mücadele eseri olduğunu belirtti. “Bu eserin her sayfasında her satırında nice fedakârlıklar nice kahramanlıklar mevcuttur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları hilalin bahtını açmak için, manda ve himaye adı altında üzerimize geçirilmeye çalışılan tahakküm örtüsünü parçalamak için tüm badireleri alt etmeyi başarmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti adım adım büyüyen kurtuluş azmi, kademe kademe güçlenen diriliş aşkıyla oluşan ve ilelebet payidar kalacak bir mirastır.”

Türkçülüğe Vurgu

Son dönemlerde yapılan “Türkçülük” ile ilgili tartışmalara Eren Elmalı yaptığı açıklamada “Türk Devleti'nin ve Türk Milleti'nin müreffeh olması idealini, bayrak yapmaktan gayrı derdi olmayan Türkçülük bu topraklar da tahkir edilemez!” diyerek değindi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER