KSMMMO’dan Cumhuriyet Bayramı Konseri

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri ile kutladı.

KSMMMO’dan Cumhuriyet Bayramı Konseri
banner158
banner174

 Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük bayram’ olarak nitelendirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yılında çelenk töreni ve konser düzenledi. İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakan KSMMMO, önceki akşam oda binasında düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri ile bayramı Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile kutladı.

 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ PARÇALAR BAŞ ROLDE

KSMMMO, Cumhuriyet Bayramı sebebiyle İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk törenine KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, yönetim kurulu üyeleri yanı sıra oda üyeleri de geniş katılım gösterdi. Bayram coşkusuna ara vermeden devam eden KSMMMO, önceki akşam oda binasında Türk Sanat Müziği Konseri düzenledi. Odanın Türk Sanat Müziği Korosu’nun şefliğini yapan Neşe Sarısözen Adalı’nın solistliğinde gerçekleştirilen konserde, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar başta olmak üzere Türk Sanat Müziği parçaları seslendirildi.

 

GÖKMEN “BUGÜN ÖZEL BİR GÜN”

Konserin başlangıcında kürsüye çıkan KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, “Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı hepimize kutlu olsun. Bugün çok önemli bir gün; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, hepimizin en mutlu günlerinden biri. Özel bir gün. Ama bazen buna farklı anlamlar kattığımız ve anladığımız da oluyor. Cumhuriyet yalnızca seçimlerin yapılmasıyla sınırlı değildir. Cumhuriyet, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin başlıca temel organlarının belli aralıklarla yinelenen seçimlerle göreve getirildiği bir yönetim biçimidir” dedi.

 

DEMOKRASİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Cumhuriyetin özgür bir birey olma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunun altını çizen Gökmen, “İnsanoğlu, tarih boyunca çeşitli yönetim biçimlerini deneyerek en uygun yönetim biçimi olarak demokrasiyi benimsemiştir. Değerli hazirun, böylesi çağdaş bir yönetim anlayışını 94 yıl önce bu ülkeye getiren başta yüce Atatürk olmak üzere tüm arkadaşlarının hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER