Kültür Merkezi’nden Sonra Cami De Başlıyor

Kültür Merkezi’nden Sonra Cami De Başlıyor

 Kültür Merkezi’nden Sonra Cami De Başlıyor
banner158
banner174
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un vizyon projeleri arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii için 21 Eylül Perşembe günü ihale yapılacak

825 Kişi Aynı Anda İbadet Edecek
İlçe genelinde önemli projeleri bir bir hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Hoca Ahmet Yesevi Camii projesini başlatıyor. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Yelken Kültür Merkezi ve Kafe Restaurant, 1071 Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi gibi önemli projelerini hayata geçiren Başkan Bulut , Hoca Ahmet Yesevi Camii’ni de ihaleye çıkarıyor. Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki alana inşa edilecek projenin kaba inşaatı için 21 Eylül 2017 tarihinde saat 14.30’da Derince Belediyesi Meclis Salonu’nda ihale yapılacak. 7 bin 176,40 m2’lik inşaat alanına sahip olan caminin hizmete açılması sonrasında 825 kişi aynı anda ibadet etme imkanı bulacak.
 
Osmanlı Mimarisini Yansıtacak
Osmanlı mimarisi ve motifleriyle göz kamaştıracak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin birinci bodrum katında erkek ve bayan eğitim odaları, şadırvanlar ve gasilhane yer alacak. 2. bodrum katında ise iki adet işyeri, hidrofer, yangın suyu, kazan dairesi ve jeneratör bölümleri bulunacak. Yenikent sakinlerinin ibadet ihtiyaçlarına cevap verecek olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin dış avlusunda ayrıca çay bahçesi ve kafeterya da yer alacak. Vizyon projeler arasında yerini alacak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin dış kısmında ise açık otopark hizmet verecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER