Meydanlarda, FETÖ'ye lanet yağdı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbeti tuttukları alanda darbecilere lanet okudu. Kocaeli'de vatandaşlar 15 Temmuz'dan itibaren alanları terk etmiyor. FETÖ'ye yönelik pankart ve sloganlar ise dikkat çekici

Meydanlarda, FETÖ'ye lanet yağdı
banner158
banner174
 ELLİRİMİZLE ASARIZ

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Perşembe pazarı alanında vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti, binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor. 15 Temmuzda gerçekleşen darbe teşebbüsünden itibaren alanlardan ayrılmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. Alana getirdikleri bir kamyonet üzerinde FETÖ lideri Fettullah Gülen'in maketini asan vatabdaşlar, "Onu bize teslim etseler ellerimizle asarız" dediler.
BİNLERCE ARAÇLIK KORTEJ
Cumhurbaşkanı 
Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri ve Türk bayrakları süslenen alanda sloganlar atarak darbeye karşı nöbet tutan vatandaşlar, nöbetlerinden vazgeçmeyeceklerini söylediler. Eline Türk bayrağı alarak alanan koşan 78 yaşındaki Emine Duran, "Darbecileri Cenab-ı Allah yerlen bir yapsın. O Fettullah'ı da inşallah iple asarlar. Onu da görsem daha bir şey istemem. Onu göreyim, Türkiye barış,huzur ve refah içinde yaşasın" dedi. Öte yandan alana çıkan yollarda binlerce araçlık kortej oluşturan vatandaşlar, korna çalarak ve meşale yakarak demokrasi nöbetine destek oldular. Korteje katılan bir bayan sürücünün aracı ile yaptığı gösteri ise demokrasi nöbetine katılan erkeklerden büyük alkış aldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER