TDBB, Hocalı katliamını lanetledi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Şubat ayı Yürütme Kurulu Toplantısı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 TDBB, Hocalı katliamını lanetledi
banner158
banner174

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Şubat ayı Yürütme Kurulu Toplantısı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Proje desteklerinden ve yeni üye olacak Belediyelerin durumlarının görüşüldüğü toplantıda, TDBB’nin gönül coğrafyalarda yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bir sunum da yapıldı. Toplantı sonrası da 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karadağ bölgesindeki Hocalı köyünde, Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından yapılan katliam, Birlik Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından lanetlendi. 

 “26. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİT EDİLENLERİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

26 Şubat 1992’de insanlığa sığmayan bir katliamın Dağlık Karabağ’ın Hocalı Köyünde gerçekleşmesi nedeniyle 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimizin hayatını kaybettiğini ifade eden Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hocalı Katliamı’nın 26. yıl dönümünde, şehit edilenleri rahmetle yâd ediyorum. Hocalı köyünde çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice katledilen Azeri kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, Azerbaycanlı kardeşlerimize de başsağlığı diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER