banner166

Yüz bin mezarın fotoğrafı tek tek çekildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi ile Mezarlıklar Şube Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla ortaya çıkan projede, yüzbin mezarın fotoğrafı tek tek çekildi.

 Yüz bin mezarın fotoğrafı tek tek çekildi
banner158
banner174

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi ile Mezarlıklar Şube Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla ortaya çıkan projede, yüzbin mezarın fotoğrafı tek tek çekildi. Her mezarın yeri, harita üzerinde ayrı ayrı olarak konumlandırıldı. Özverili bir çalışmanın sonucunda kullanıma sunulan uygulamada ‘git’ denildiğinde özel araç, toplu taşıma veya yürüme seçeneklerinden herhangi biriyle mezarlığa ulaşım sağlanabiliyor. Uygulama ile “Kabir Arama” bölümünde mevtalar ad, soyadı, baba adı ve ölüm tarihi kriterlerine göre sorgulanabiliyor. Sorgu sonucunda mezar taşı fotoğrafı görüntülenebilmekte, “Kabire Git” butonu ile araç/toplu ulaşım/yürüme kategorilerinde rota oluşturulabilmekte ve sesli navigasyon yapılabilmekte. Uygulama İOS ve Android marketlerinden, akıllı cep telefonlarına, tablet ve diğer mobil cihazlara kolaylıkla indirilebiliyor.  Uygulama içerisinde Günlük Vefat Bilgileri, Mezarlıklar, Kabir Arama, Cenaze Hizmetleri/Bilgilendirme olmak üzere 4 ana bölüm bulunuyor. “Günlük Vefat Bilgileri” bölümünde vefat edenin kimlik bilgileri, cenaze merasiminin yapılacağı yer, cenazenin kaldırılacağı vakit bilgilerine ulaşılabiliyor” ifadelerini kullandı. Uygulamayı kullanabilmeniz için Android uyumlu mobil cihazınız ile Google Play Store platformundan veya IOS uyumlu mobil cihazınız ile Apple Store platformundan "Kocaeli Mezarlık" kelimeleri ile sorgulayıp uygulamamızı yüklemeniz yeterlidir. 


https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.bel.kocaeli.mbys linkini tıklayarak da Google Play Store platformundan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER