Çay ve kahve fiyatlarına zam geliyor!

Kocaeli Kahveciler Odası, yeni yılda kahvehanelerde içilen çay ve Türk kahvesine zam yapmak için başvuruda bulundu. 15 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak tarifeye göre çay, kahvehanede 2 TL’den 3 TL’ye çıkacak.

Çay ve kahve fiyatlarına zam geliyor!
banner158
banner174

Kocaeli Kahveciler Odası, yeni yılda kahvehanelerde içilen çay ve Türk kahvesine zam yapmak için başvuruda bulundu. 15 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak tarifeye göre çay, kahvehanede 2 TL’den 3 TL’ye çıkacak. 4,5 TL’den satılan Türk kahvesi ise 9 TL’ye satılacak
Kocaeli Kahveciler Odası, yeni yıl itibariyle yeni fiyat tarifesini belirledi. Oda Başkanı Erdoğan Göçer, yeni tarife ile ilgili dilekçesini Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanlığına sundu. Dilekçede Göçer, “Kocaeli Kahveciler Esnaf Odamıza bağlı olan esnaflarımızın su, elektrik, tüp, doğalgaz, çay ve şeker zamlarından etkilendiği ekonomik olarak zorlandıkları tespit edilmiş olup çay fiyatlarının yeniden düzenlenebilmesi hususunda gereğini arz ederim” ifadelerine yer vererek belirledikleri yeni fiyat tarifesini de paylaştı.

Başkan Göçer, “Pandemi döneminin en çok etkilediği meslek olan kahvehane işletmeciliği ayakta zor duruyor. Meslektaşlarımız para kazanamaz duruma geldi. Yeni yılda öngörülen bir tarifemiz var. Bizi tam anlamıyla kurtaracak bir tarife olmasa da vatandaşın alım gücünü de göz önünde bulundurarak bir çalışma yaptık” dedi. Yeni tarife, Birlik tarafından onay alınca 15 Ocak Cumartesi gününden itibaren kahvelerde 2 TL’ye satılan çay 3 TL’ye, 4,5 TL’den satılan Türk kahvesi ise 9 TL’ye yükselecek.

İŞTE UYGULANACAK ZAMLI TARİFE

KAHVEHANE

Çay: 3 TL

Oralet (vb.): 3 TL

Türk kahvesi: 9 TL

Nescafe: 10 TL

ÇAY OCAĞI

Çay: 2,50 TL

Oralet: 2,50 TL

Türk kahvesi: 7,50 TL

Neskafe: 8,50 TL

ÇAY BAHÇESİ

Çay: 5 TL

Oralet: 5 TL

Türk kahvesi: 11 TL

Neskafe: 12 TL

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2022, 15:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Semih varlier
Semih varlier - 2 yıl Önce

Iyi iste pandemide is yapamadınız bu zamdan sonra kepenkleri kapatıp komple kapatirsiniz türk kahvesi 11 tl bu ne ya çay 3 lira o çayı içmem kafayi yemissiniz

SIRADAKİ HABER