banner166

Ehara, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye olan yatırımlarımız arttı”

Başkan Karaosmanoğlu, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara’yı makamında konuk etti. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Japon firmalarının Kocaeli’deki önemli yatırımları da ele alındı.

Ehara, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye olan yatırımlarımız arttı”
banner158
banner174

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ile makamında bir araya geldi.Türkiye ve Japonya’nın tarihi bağları itibariyle iki güçlü ülke olduğunun vurgulandığı görüşmede, halkların birbirini sevdiği ve değer verdiği de ifade edildi. Türkiye’de Japonya’nın yoğun bir yatırımı olduğunu, Kocaeli’nin de üretim alanında ilk sırada yer aldığını vurgulayan Konsolos Ehara, “Ülkemizin ana büyük firmalarının Türkiye’ye büyük yatırımları var. Bu yatırımlar 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da arttı, artmaya da devam ediyor. Türkiye ile olan çok iyi ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

“JAPONYA’YI GÜVENİLİR VE YAKIN ÜLKE OLARAK GÖRÜYORUZ”

Üretim ve yatırım konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yerli ve yabancı yatırımcılara destek olduklarını, üretimi arıtmak için de üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “İki ülke arasında geliştirilecek eğitim iş birliğinin üniversiteler merkezli artmasını çok önemli görüyorum. Bu konuda her türlü projeye destek vermeye hazırız” ifadelerini de sarf etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin de bir o kadar güçlü olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Japonya’yı güvenilir ve yakın ülke olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

BİLİŞİM VADİSİNE JAPON FİRMALARINI DAVET ETTİ

Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Türkiye’de ve Kocaeli’de yatırım yapan Japon firmalarının çalışkan ve dinamik gençleri kendi bünyelerinde istihdam etmek istediklerini de vurgularken, Japonya ve Türkiye’nin arasında olan güçlü tarihsel bağlarla süren ilişkileri gençlere çok iyi anlatılmasının önemine de değindi. Gebze Bilişim Vadisi’ne Japon firmalarını davet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye her geçen gün gelişen ve çağın teknolojini yakalamak için büyük çaba sarf eden bir ülkedir. Genç ve çalışkan nüfusuyla da bu alanda eli bir hayli güçlüdür” vurgusu yaptı.

 

“TÜRKİYE SİZİN EVİNİZ VE VATANINIZDIR”

Teknoloji ve inovasyon alanlarında çok büyük aşama kaydetmiş Japonya’nın bilgi ve tecrübesinden Türkiye’nin yararlanması ve karşılıklı güçlerin birleştirilmesine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Gerek yatırım olmak üzere gerekse de insan kaynağımızın yetiştirilmesi için yeni bir yaklaşım modelini uygulamamız gerekmektedir. Bu konuda Gebze Teknik Üniversitemizin üretime ve gelişime açık kadrolarıyla birlikte özellikle öğrencilerimiz Japon üreticilerle yakın iş birliği kuracağına inanıyorum. Bize bu konuda düşen görevleri de yerine getirmeye hazırız. Gençlerimizin dünyaya açılmalarını ve yeni ufuklara yolculuk ederken de kaliteli bir şekilde yetişmelerini istiyoruz. Şunu da ifade etmek isterim ki Japonya’nın vatandaşları ve sizler bizim konuğumuzsunuz. Türkiye sizin eviniz ve vatanınızdır” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER