İnternet üzerinden 500 bin liralık dolandırıcılık yapan şahıslar yakalandı!

Kocaeli'de çağrı merkezi üzerinden e-ticaret sitelerine satılık ilanı ile koydukları otomobil parçası ve benzeri ürünlerin satışı yaptıkları ve daha sonra ilanı kaldırarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 6 şüpheli şahıs gözaltına alındı

İnternet üzerinden 500 bin liralık dolandırıcılık yapan şahıslar yakalandı!
banner158
banner174

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, siber suçların men ve takibine yönelik olarak yürütülen soruşturmada  şüpheli şahısların kurdukları çağrı merkezi üzerinden e-ticaret sitelerine satılık ilanı ile koydukları otomobil parçası ve benzeri ürünlerin satışı maksatlı müşteki şahıslar ile yaptıkları görüşmelerde kendilerini ürün satıcısı sıfatı ile tanıtarak ve müşteki şahıslardan kaparo, ürün bedeli gibi bahanelerle para istedikleri, ikna ettikleri müşteki şahıslara diğer şüpheli şahıslar adına açılmış hesaplara dolandırıcılık eyleminin tamamlanması amacıyla para yatırtıldığı ve ilanların kaldırıldığı tespit edildi.

ŞAHISLARIN İKAMETLERİNDE CEPHANE ELE GEÇİRİLDİ
Bu ve benzer yöntemlerle toplamda 71 şahsın yaklaşık 500 bin TL zarara uğratıldığının belirlenmesi üzerine Gebze ve Darıca'da 6 adreste düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında 6 şüpheli şahıs gözaltına alındı. 2 şüpheli şahsın ise Kandıra ve Gemlik cezaevlerinde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca yapılan ikamet aramalarında 1 adet ZORAKİ MOD 917 marka kuru sıkı tabanca ile birlikte 27 adet kuru sıkı fişeği ve 42 adet 9×19mm tabanca fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili gerekli soruşturma başlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER