KARTEPE’DE TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL AYVALARI YARIŞTI

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen Ayva Festivali’nde renkli görüntüler yaşanırken düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

KARTEPE’DE TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL AYVALARI YARIŞTI
banner158
banner174

Kartepe Belediyesi tarafından Eşme Sahilinde düzenlenen Ayva Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kartepe Brelediyesi tarafından düzenlenen “En Güzel Ayva”, “En Güzel Ayva Tatlısı” ve “En Güzel Ayva Yemeği” yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

KARTEPE’DE MUHTEŞEM AYVA FESTİVALİ
Ayva Festivali’nde konuşan Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz “Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl festivalimizde tarım ürünlerinin yanı sıra el standları da yer almaktadır. Gösterilen bu ilgi Kartepemiz için gurur vericidir. Ayva üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Her zamanda olmaya devam edeceğiz. Eşme Ayvamız 13 ülkeye ihraç edilmektedir. Ülkemiz ve dünya genelinde eşme ayvamızın geniş yer alması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇEŞİT ÇEŞİT AYVA YEMEĞİ
KOÜ Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatları Kulübü öğrencileri, festival alanında ayva çorbası, ayva dolması, ayvalı kek gibi farklı yemekleri denerken misafirlerin ilgi odağı oldu. Ayva yemeği kategorisinde de güveçte ayva, ayva pastası, ayvalı kebap gibi birbirinden farklı ve lezzetli yemekler jürinin beğenisine sunuldu. Sosyal medyada yemek fenomeni Şükran Kaymak’da jüriler arasında yer alırken, değerlendirme sonrası festivale katılanların merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Eşme Ayva Festivali’nde En Güzel Ayva Yarışmasında birinci Ehat Can Tarcan, ikinci Ünran Tarcan ve üçüncü Eray Tarcan, En Güzel Ayva Tatlısı Yarışmasında birinci Zeynep Polat, ikinci Gülsefa Halil ve üçüncü Songül Özdemir, En Güzel Ayva Yemeği Yarışmasında birinci Havin Erçetin, ikinci Gizem Temiz ve üçüncü Sezen Nur Tarcan elde etti. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri törenle
verildi.
ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU
Eşme Ayva Festivali’nde çocuklar için kurulan oyun gruplarının yanı sıra sokak oyunlarından halat çekme ve çuval yarışmalarında minikler hünerlerini sergilediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER