Kocaeli'de ekmek ve simide zam geliyor

Fırıncılar Odası'nın talebi ile 3 liradan satılan 250 gram ekmek 200 grama indirilerek 3 liradan satılacak. Ekmeğe yapılan gizli zamla birlikte simide de zam yapıldı. 3 liradan satılan 90 gram simit 100 grama çıkarılarak 4 liraya yükseltildi.

Kocaeli'de ekmek ve simide zam geliyor
banner158
banner174

Fırıncılar Odası'nın talebi ile 3 liradan satılan 250 gram ekmek 200 grama indirilerek 3 liradan satılacak. Ekmeğe yapılan gizli zamla birlikte simide de zam yapıldı. 3 liradan satılan 90 gram simit 100 grama çıkarılarak 4 liraya yükseltildi. Zamlı ekmek ve simit satışı cumartesi günü başlayacak.
Fırıncılar Odası elektrik, doğalgaz, işçilik maliyetleri başta olmak üzere ekmeğin maliyetini yükselten giderlere gelen zamlar nedeniyle yeniden zam yaptı. Fırıncılar Odası, Ticaret İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü'nün bulunduğu komisyonda reddedilen ekmek zammı Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde kabul edildi. Fırıncılar Odası 3 liradan satılan 250 gram ekmeğin gramını düşürerek cumartesi günden itibaren 200 gram ekmeği 3 liradan satacak. Yapılan gizli zam ile ilgili valiliğin dava açıp açmayacağı merak konusu.

5 LİRA OLMASINI İSTEDİLER
Ekmek zammıyla birlikte Fırıncılar Odası Kocaeli’de adeta insanların öğün olarak tükettiği simide de zam yaptı. Şu anda 90 gramı 3 liradan satılan simit için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne 5 lira olması teklifi ile gelen Fırıncılar Odası, burada yapılan görüşmenin ardından 1 lira zam yapmaya ikna oldu. Cumartesi gününden itibaren simit 100 gram olacak ve artık 4 liradan satılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER