banner166

Kocaeli merkezli FETÖ operasyonu!

Kocaeli ile birlikte İstanbul, Bursa, Ankara ve Balıkesir'de eş zamanlı FETÖ operasyonu gerçekleşti. Operasyonda 19 şahıs yakalandı

banner174


Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki güncel yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde 21 Mayıs İlimiz ile birlikte İstanbul, Bursa, Ankara ve Balıkesir illerinde 19 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. İlimizde düzenlenen operasyonda 6 şüpheli örgütsel toplantı esnasında suç üstü olmak üzere toplam 19 şüpheli yakalandı.

ARAMA YAPILDI
Şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda; 29.126 Amerikan Doları, 3.800 Euro, 250 Gr. Külçe Altın, 12 Kg. Külçe Gümüş, 2 adet silahlı helikopter mühimmatı, F Serisi 2 Amerikan Doları, A Serisi 1 Amerikan Doları, B serisi 1 Amerikan Doları, L serisi 1 Amerikan Doları, Sahte olduğu değerlendirilen 2 adet pasaport, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri ve fotoğraflar, Terör örgütü liderine ait kitap ve kasetler ile birlikte şüphelilere ait çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi.


Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler dün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup, adli mercilerce, 16 şüpheli adli kontrol tedbiri ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmış, 3 şahıs tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER