Kocaeli’de ulaşıma zam geldi!

Kocaeli’de ulaşıma beklene zam geldi. Bugün yapılan UKOME toplantısında, şehir içi ücretlerine yüzde 62,50 oranında zam yapıldı.

Kocaeli’de ulaşıma zam geldi!
banner158
banner174

Ulaşım zammını belirlemek için kez toplanan UKOME toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Şoförler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Mustafa Kurt ve üyeler katıldı. Toplantıda beklenen zam kararı çıktı. Kocaeli’de ulaşıma yüzde 62,50 oranında zam geldi. Zamla birlikte İzmit'te 8 lira olan şehir içi ulaşım bedeli 13 lira oldu.

Zamma tepki gösteren Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “8,25 lira olan indi bindi ücretine 13 lira veriyorsunuz. Akaryakıt, sigorta ücreti ve masraflar nedeniyle bu rakamla idare edemeyiz. Tekrar kapınızı çalabiliriz” dedi.

‘ÖĞRENCİ 7 TL OLDU’
5,50 lira olan öğrenci kartlarında fiyatlarının Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 liraya yükseldiğini açıklayan Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, “Öğrenci kartları 62.50 ile 9 liraya yükseldi ama. Büyükşehir belediyesinin de desteğiyle bu rakamı 7 liraya düşürdük. Öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın 3,50 liraya satın aldığı abonman kart ücretinin satın alma fiyatı 5 liraya yükseltildi.“ dedi.

EN BÜYÜK ZAM TRAMVAYA, YÜZDE 69
Tramvay ücretlerine yüzde 69 oranında zam yapıldığını açıklayan Gündoğdu, “Ulaşımda tramvayın bilet fiyatlarına yüzde 69 oranında zam uygulanmasına
karar
verilmiştir. Tam bilet fiyatı 6,50 TL olan tramvay ücretlerinde yeni tarifede tam fiyat 11 liraya yükseldi.” şeklinde konuştu.

VAPUR TARİFELERİNE YÜZDE 63

Vapur ücretlerine de yüzde 63 oranında zam geldiğini açıklayan Gündoğdu, “Deniz yoluyla ulaşım ücretlerine zam oranı olarak yüzde 63 belirlenmiştir. Mevcut tarifede 9,50 TL olan tam bilet fiyatı, 15,50 TL’ye yükseltilmiştir.” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2023, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER