Körfezde depolama tesisinde korkutan yangın!

Körfez'de faaliyet gösteren akaryakıt firmasına ait depo ile bir plastik imalathanesinde yangın çıktı. Yangının TÜPRAŞ Rafinerisine yakın bir konumda olması nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Körfezde depolama tesisinde korkutan yangın!
banner158
banner174

Körfez Barbaros Mahallesinde faaliyet gösteren bir plastik üretim tesisi ile akaryakıt şirketi deposunda henüz öğrenilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı, tesis yetkililerini çıkan yangını 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.   İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunurken Polis ekipleride çevrede güvenlik önlemi aldı .  Ayrıca yangın çıkan fabrikanın Körfez İlçesindeki Tüpraş Rafinerisine ve petrol firmalarına çok yakın olması nedeniyle olay yerine çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Kocaeli Valisi Seddar  Yavuz yaptığı açıklamada saat 15.44'te yangın ihbarının olduğunu 6 dakika içerisinde ilk müdahalenin gerçekleştiğini berlitti. Yavuz, "Şu anda 42 aracımız ve 105 personelimiz olaya müdahale ediyor. 3 fabrikada etkilenme var ancak yangın kontrol altında herhangi bir yere sıçramasını beklemiyoruz. 1 tane dumandan etkilenen vatandaşımız var. Olayın çıkış sebebiyle ilgili inceleme devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178