Müftüler Gebze Fm'de Canlı Yayındaydı

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Gebze FM’e konuk oldular.

Müftüler Gebze Fm'de Canlı Yayındaydı
banner158
banner174

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve Gebze İlçe Müftüsü Selçuk KılıçbayCamiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Gebze FM’e konuk oldular.

Duru Medya Grubu Haber41-Nefes Gazetesi-Haber24 Genel Yayın Yönetmeni Radyo Program yapımcısı Uğur Gencer’in 95.3 Gebze Fm’de hazırlayıp sunduğu “Akşam Seli” programında Murat Keleş’inde sunumuyla gerçekleşen programda “Camiler ve Din Görevlileri” konuşularak dualar edildi.

Canlı yayında gelen soruları cevaplayan Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay 2 saat boyunca canlı yayında Fm 95.3 frekansından Kocaeli bölgesine internet üzerinden Türkiye’ye ulaştılar.

Caminin sevgi, bilgi ve birlik mekanı olduğu vurgulanan programda caminin din, toplumsal ve mimari yönü ile hayatın merkezine taşınmasının önemine değinildi.

Gebze Arapçeşme Camii Ramazan Ayında Açılıyor!

Gebzeli vatandaşların uzun zamandır yapımı devam eden Gebze Arapçeşme Caminin ne zaman ibadete açılacağı sorusuna yanıt veren Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay caminin önümüzdeki Ramazan ayında açılacağı müjdesini verdi.

Türbenin ziyaret saatlerine yeni düzenleme

Bir vatandaşın Tarihi camimizi inşa ettiren, Gebze’ye büyük bir camii kazandırmış ve vakfetmiş olan Çoban Mustafa Paşa hazretleri türbesinin kapısının kilitli olduğunu iddia ederek türbeyi ziyaret edip bir Fatiha okuyamıyoruz demesi üzerine Gebze Müftüsü Kılıçbay,  Çoban Mustafa Paşa Türbesi için yeni ziyaret gün ve saatlerinin belirleneceğini belirterek kamuoyu ile revize edilen saatlerin en kısa zamanda paylaşılacağını belirtti.

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Peygamber efendimiz hicret yolculuğunda ilk olarak Kuba Mescid'ini, Medine’ye ulaştığında ise Mescid'i Nebevi’yi inşa ettirerek, cami merkezli bir şehir modeli ortaya koymuş, böylece camiyi gündelik hayatın merkezine konumlandırmıştır diyerek camilerimizin mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden, Kur’an kurslarından yükselen sesinin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum dedi.

Son derece samimi sohbet şeklinde geçen canlı yayında Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay Gebze Fm yönetimi başta olmak üzere program sunucuları Murat Keleş ve Uğur Gencer’e teşekkür ederek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“CAMİYE GÖSTERİR VEFA... 365 GÜN, GÜNDE BEŞ DEFA... TOPLUMA GÖSTERİR VEFA... HER AFETTE, HER ZORLUKTA HER DEFA...”

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER