Ülkemizi Demir Ağlarla Örmeye Devam Edeceğiz

Gebze Organize Sanayi Bölgesi- Darıca Sahil Metro Hattı Işık Görme Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleri ve Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ülkemizi Demir Ağlarla Örmeye Devam Edeceğiz
banner158
banner174

Düzenlenen törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Genel Müdürlüğü bünyesinde tünelde görev yapan personelleri selamlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmalarında; “Ülkemizin güçlü sanayisinin simgesi Kocaeli’de, ulaşım kalitesini daha da yukarılara taşımak adına çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bugün de Gebze OSB-Darıca Sahil Metro projemizin Adliye İstasyonu Ayna Birleşimi Töreni’nde sizlerle birlikte olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hatırlayacağınız gibi; 14 Haziran 2021 tarihinde, Gebze-OSB-Darıca Sahil Metro Hattı’nın Tünel kazı çalışmalarını hep beraber başlatmıştık. Aradan geçen 15 aylık süre zarfında 7/24 hizmet esasına göre çalışarak hattımızda büyük bir ilerleme kaydettik. Çünkü sizlere söz verdik.  Bizler verdiğimiz tüm sözleri tutmak için çalışıyor, halkımıza hizmet etmek için çabalıyoruz.
 
Türkiye'de Demiryolları Reformunu Başlatarak Atıl Kalmış Demiryollarımıza Büyük Yatırımlar Yaptık

Türkiye genelinde, 12 ayrı şehirde toplam 812 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattı işletildiğini belirten Sayın Bakan; Ulaştırma ve haberleşmede 20 yıldır yaptığımız büyük bir atılımla 100 yılda yapılabilecek işleri 20 yılda gerçekleştirerek Dünya’yı Türkiye’ye bağladık. İlmek ilmek ördüğümüz bu sistemde demiryollarının modernleştirilmesi adına da çok çalıştık.  Türkiye'de demiryolları reformunu başlatarak atıl kalmış demiryollarımıza büyük yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ülkemizi demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Demiryollarımız için teknolojik altyapı ve hizmet süreçleri standartlarını belirledik. Özellikle dijitalleşmiş, güvenli bir demir yolu ağı için çalışıyoruz. Yerli ve millî teknolojileri üretmek, hat kapsama alanımızı genişletmek, mevcut hatlarımızı rehabilite etmek, hizmet odaklı, akıllı ve katma değerli taşımacılığı geliştirmek önceliğimiz oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, bir yandan şehirlerarası demiryolu ağını geliştirirken, diğer yandan ülkemizdeki şehir içi raylı sistem yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Türkiye genelinde, 12 ayrı şehrimizdeki toplam 812 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattı işletiliyor. Bu hatların 312,2 kilometrelik bölümü Bakanlığımız tarafından yapıldı. Ayrıca, Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden 14 şehir içi raylı sistem hattımız var. Bunların toplam uzunluğu 185 kilometredir.
 
Metro Araçlarımız %60 Yerlilikle Türkiye’de Üretilmektedir

Saatte 90 km tasarım hızındaki hat için 28 aracı da proje kapsamında hizmete alacaklarını belirten Sayın Bakan; Bu yatırımlarımızın en önemlileri arasında Gebze OSB Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı geliyor. 15,4 kilometre çift hat sistemi ile inşa ettiğimiz hattımızda, 11 istasyon var. Saatte 90 kilometre tasarım hızındaki hattımız için 28 aracı da projemiz kapsamında hizmete alacağız. Metro araçlarımız %60 yerlilikle Türkiye’de üretilmektedir. Araçlarımız tam sürücüsüz olarak modern teknolojiye uygun tasarlandı. Ayrıca, sözleşme kapsamında; OSB istasyonunun yaklaşık 1 km kuzeyinde,  92 bin 984 metrekarelik depo ve bakım alanı inşa ediyoruz. Metro hattı inşaatında; bugün itibarı ile %63 oranında ilerleme sağladık. Proje kapsamındaki toplam 27,354 metrelik tünelin 26,316 metrelik kesiminin kasını tamamladık. Hedefimiz; projenin Gebze OSB-Gebze Gar (Marmaray) arasını yani 11,5 km’lik kesimini, 2023 yılının sonunda, Gebze Gar-Darıca Sahil arasındaki 4 km’lik kesimini de 2024’de hizmete açmaktır.
 
Hattımız, Günde 330 Bin Yolcu Kapasitesine Sahip Olacak

Metro hattı ile birlikte Gebze ile Darıca arasındaki ulaşım süresinin 1 saatten 24 dakikaya ineceğini belirten Sayın Bakan; Bu tünelin ucunda gördüğümüz ışık: yalnızca ticaretin, kalkınmanın, seyahatin değil; aynı zamanda 2023’ün ışığıdır. Bugün ayna birleşimini yapacağımız hattımız, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Gebze ve Darıca ilçeleri arasındaki karayolu bağlantısına alternatif bir tercih olacak. Bu şekilde bölgeler arasındaki ulaşım ağımız çok daha güçlenecek. Hattın tamamlanmasıyla, Gebze ile Darıca arasındaki ulaşım süresini 1 saatten 24 dakikaya indireceğiz. Hattımız, günde 330 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Bu önemli metro hattımızla, 2023’ten 2047’ye kadar 25 yıllık perspektifte ciddi ekonomik tasarruflar elde edeceğiz. Hat ile birlikte, önümüzdeki 25 yılda;  Karayolu bakım ve işletme kazancımız; 356 milyon Euro, kaza maliyetlerinin azalmasından kaynaklı kazancımız; 7,5 milyon Euro, hava, toprak su temizliği ile birlikte iklim, yeşil alan ve biyolojik çeşitlilik şeklindeki dışsal fayda olarak yaklaşık 9,5 milyon Euro, zaman kazancı olarak, 2 milyar 361 milyon Euro olmak üzere, toplamda; 2 milyar 734 Milyon Euro kazanç sağlayacağız.
 
Biz Sizlerden Aldığımız Güçle Ülkemizin Lider Olması İçin Çalışıyor, Örnek Gösterilen Projeler Yapmayı Sürdürüyoruz

Teknoloji ve sanayinin nabzının attığı bölgelere alternatif ulaşım sistemleri kurduklarını belirten Sayın Bakan; Dünyaya liderlik edecek güç ve kaynaklara sahip bu güzel ülkemizin ilelebet payidar kalması, çalışmaktan, üretmekten, yerli ve millî teknolojiler geliştirmekten geçiyor. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışıyor, örnek gösterilen projeler yapmayı sürdürüyoruz. Bu projemizle, ülkemize kazandırdığımız eserlerimizle sizleri çok daha kısa sürede, çok daha konforlu ve emniyetli bir şekilde sevdiklerinize bağlıyoruz. Darıcalı kardeşlerimi de çok daha kısa sürede hem Gebze’ye ve hem de Marmaray’a hızlı trene bağlayacağız. Teknoloji ve sanayimizin nabzının attığı bu bölgelere alternatif ulaşım sistemleri kuruyoruz. Kocaeli için, İstanbul için, Marmara için ne yapsak, yeridir ve yerindedir. Kara, hava, deniz ve demiryollarında yaptığımız her bir kilometre yolu akarsuya benzetiyoruz. Zira her bir yolumuz, yapıldığı, geçtiği ve etkilediği bölgelerin üretimine, istihdamına, ticaretine, kültür ve turizmine ciddi katkılar sağlıyor.

Bizim Hizmet Anlayışımıza Göre; “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir.”

Bizler, bölge ayrımı gözetmeden, siyasal tercihlere bakmadan, nerenin yola ihtiyacı olursa, oraya yol yapmayı ilke edindik. Bizim hizmet anlayışımıza göre; “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.” Bizler başkaları gibi, algı oyunlarıyla, iftiralarla halkımızı yanıltmıyoruz. Başlayan yatırımları toprakla kapatmıyoruz. 2 Ekim’de, Kadıköy – Pendik Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının açılışını da Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle yapıyoruz.  Önceki yıllarda tamamladığımız Kadıköy Pendik arasında çalışan metro hattımızı 7,4 km daha uzatarak Sabiha Gökçen havalimanına kadar ulaştırıyoruz.  Pendik D100 ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki Fevzi Çakmak, Yayalar, Şeyhli, Kurtköy Mahallelerini de metro ile buluşturuyoruz. Gebze’ye de çok yakın olan açılış törenimize sizleri de bekliyoruz.

Son 20 Yılda Ülkemizin Her Karış Vatan Toprağına Hizmetlerimizle Mührümüzü Vurduk

Tüm ulaştırma modları için 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladıklarını belirten Sayın Bakan; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile nice yatırım ve dev proje AK Parti döneminde hayata geçti. Son 20 yılda ülkemizin her karış vatan toprağına hizmetlerimizle mührümüzü vurduk. Kara, hava ve demir yollarımızla ulaşımı; hızlı, güvenli, konforlu hâle getirerek trafiğin ve hareketliliğin önündeki engelleri kaldırdık. Konforlu ve emniyetli yollarımızla ulaşımın kalitesini yükselttik. Biz, Türkiye’nin önümüzdeki 30 yıllık projelerini de bugünden tasarladık. Tüm ulaştırma modlarımız için 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’mızı hazırladık. Sağduyulu ve kadirşinas halkımız, testiyi kıran ile suyu getireni ayırt etmektedir, edecektir. Bugün Ayna Bileşim Töreni düzenlediğimiz hattımızın açılışında da hep birlikte olacağız inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor, Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattımızın tüm bölümlerinin hizmete açılışında da bu şekilde birlikte olmayı temenni ediyorum. Metro hatlarımızın yapımına, katkı sağlayan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, sağlıcakla kalın.” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu. 

Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Gebze Organize Sanayi Bölgesi- Darıca Sahil Metro Hattında  Işık Görme Töreninin yapılacağı alana geçerek bu ana hep birlikte şahitlik ettiler. 


 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178