Perde ‘’Keşanlı Ali Destanı’’ ile açıldı

Perde ‘’Keşanlı Ali Destanı’’ ile açıldı

Perde ‘’Keşanlı Ali Destanı’’ ile açıldı
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonunu Keşanlı Ali Destanı ile açtı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonu “Keşanlı Ali Destanı”  ile açtı. 'Keşanlı Ali Destanı' oyunu Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 20. Yılının ilk oyunu oldu.  Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

 

NİCE 20. YILLARA

Haldun Taner'in yazdığı ilk kez 1964 yılında sahnelenen ve yönetmenliğini Nurullah Tuncer’in yaptığı “Keşanlı Ali Destanı” oyununa sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Kocaeli Şehir Tiyatrolarının 20. Yılının ilk oyunu olması özelliğini taşıyan oyunun sonunda Kocaelililer oyuncuları uzun süre alkışlayarak kutladı. Keşanlı Ali Destanı oyununun galasında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Şehir Tiyatrolarının 20. yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak” “Şehir Tiyatroları’nda nice 20. yıllara kavuşmak dileğiyle” Öncelikle bütün oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum. “ ifadelerini kullandı.

 

“SANATSIZ TOPLUM GELİŞEMEZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı önemsediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu” Tiyatroyu önemsiyoruz. Sanatsız bir milletin gelişmesi, yaşaması mümkün değildir. Kocaeli’de tır tiyatrosu düşüncesini ilk defa ortaya ben koymuştum. Daha önceki sanat yönetmenlerimizde görüşüp uygulamaya geçtik. Çünkü kırsaldaki insanımız, çocuklarımız tiyatroyu bilmiyor. Bunun büyük ölçüde başarılı olduğuna inanıyorum. Böyle projeleri inşallah daha çok geliştiririz. Bu oyunda emeği geçen bütün oyuncu arkadaşlarıma ve Genel Sanat yönetmenimiz Mehmet beye teşekkür ediyorum” dedi.

 

OYUNUN KONUSU

‘’Sineklidağ, büyük bir şehirde, yoksul insanların yaşadığı büyük bir gecekondu mahallesidir. Ali de Sineklidağ’da oturur. Aynı mahallede birlikte büyüdüğü Zilha’yı sevmektedir. Fakat Zilha’nın dayısı Çamur İhsan, mahallenin belalısıdır; haraç toplar, herkesin korktuğu, en sevilmeyen adamdır. Bir gün Zilha’nın amcası öldürülür ve suçu Ali’nin üzerine atarlar. Ali bir türlü suçsuzluğunu ispat edemez. Aksine mahalleli tarafından takdir edilir. Katil olmadığını, suçsuz olduğunu anlatamayan Ali, hapishanedeki yaşadığı olaylarla iyice meşhur olur ve en sonunda hakkında çıkarılan ‘ün’ den faydalanmak zorunda kalır. O artık halk kahramanı olarak görülmeye başlanmıştır bile!’’ 

 

Oyun adı

Keşanlı Ali Destanı

Yazan

Haldun Taner

Yönetmen

M. Nurullah Tuncer

Dekor-Kostüm-Işık tasarım

M. Nurullah Tuncer

Müzik

Yalçın Tura

Müzik Direktörü

Orhan Enes Kuzu

Koreograf

Esra Yurttut

Dramaturg

Sevil Koç

Yönetmen yardımcısı

Çiğdem Benli

Kostüm Uygulama

Emine Kaynak Yıldırım

Dekor Uygulama

Arzu Özdemir, Veysel Çıracı

Dekor Kostüm Yardımcıları

Merve Yörük , Senem Gelgi

Görsel Tasarım

Aktürk Aksoy

Proje Sorumlusu

Gen. San. Yön. Yrd. Fatih Sevdi



OYNAYANLAR 

Nursel Çeliktürk

Işık Öztorun

Tekin Ezgütekin

Zeliha Çetinkaya

Levent Muratoğlu

Serhat Güzel

Tarık Keskiner

Yaşar Özveri

Zeynep Özan

Cemal Aldıç

Bülent Baytar

Utku Oğuz

Çağrı Mengüç

Taylan Ertuğrul

Seda Güven Şahin

Emel Pala

Seçil Mutlu Oğuz

Engin Benli

Nuri Karadeniz

Mehmet Beyazıt

Aytek Mete Elgün

Duygu Mine Özcan

Funda İlhan

Tunç Efe

Aysel Yılmaz

İrem Kahyaoğlu

Meltem Özsavaş

Ahsen Gül Ever

Nurcan Tural

Cansu Cengiz

Dilara Yazaroğlu

Ezgi Özbalı

Sezen Düzakar

Duygu Mine Özcan

Sarper Saydam

Azer Şelte

Başar Alemdar

Tamer Gültekin

Tunç Efe

Erdoğan Cengiz

Emre Işık

İlker Bağlam

Ufuk Tuncer

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER