Tarihi yapılara Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği

Tarihi yapılara Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği

Tarihi yapılara Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği
banner158
banner174

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı illerdeki tarihi yapıların korunması yaşatılması ve kültürel değerlere destek amacıyla 300 bin TL’ye kadar proje uygulama desteği sürüyor. 
 
Geçmiş yıllarda ilimizde 5 tarihi yapının restorasyonu için destek veren Bakanlık bu kez de açmış olduğu 25 Eylül 2015 tarihindeki proje uygulama hibe desteğini 11 Aralık 2015 tarihinde sona ermişti. Ancak müracaatların az olması ve proje uygumlama yardımından yararlanmak isteyip de süreyi kaçıranlar için Bakanlık bir haftalık ek süre daha tanıdı ve süreyi 25 Aralık 2015 tarihine kadar uzattı. İlimizden proje uygulama desteğinden yararlanmak isteyen Gölcük ilçesi Saraylı Köyü'nden (Mahalle) Ayşe Göksü olduğu açıklandı. 

PROJE UYGULAMA DESTEĞİ MÜRACAATLARI BİR HAFTA DAHA UZATILDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı ilimiz de proje uygulama desteği için geçmiş yıllarda 5 tarihi yapıya yaklaşık 280 bin TL hibe kredi sağlamıştı. Bu yıl sadece bir kişinin müracaat etmesi sebebiyle proje uygulama hibe kredisine müracaat tarihlerini uzatıldı. Bu süreyi kaçıranlar için tanınan ek bir süre 25 Aralık 2015 tarihin olarak açıklandı.  Eski tarihi yapısı olup da 2016 yılında bakanlığın proje uygulama desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların belirtilen belgelerle 25.12.2015 tarihine kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.  Başvuru Dilekçesi, T.C. kimlik numarası beyanı, adresi, noter onaylı vekâletname veya veraset ilamı, taşınmaza ilişkin tescil kararı, koruma kurulu kararı ve onaylı projeler, başvuru tarihi itibari ile son 3 ay içinde alınmış mülkiyet belgesi, taşınmazın kadastro durumunu gösteren belge, uygulama aşamalarına ve yaklaşık maliyetine ilişkin mimar ve ilgili mühendislerce hazırlanan rapor, dijital ortam da yapının iç, dış ve yakın çevresini gösteren net çekilmiş fotoğraf albümü, uygulamayı gerçekleştirecek sorumlularla ilgili 12. maddenin birinci fıkrasını (g) bendine göre prensip kararı alması durumunda istenilecek belgeler.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER