ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen fındık alım fiyatlarını, Kabine toplantısı ardından gerçekleştirdiği Millete Sesleniş konuşmasında duyurdu. 

Yaz döneminde açıklanan çeşitli alım fiyatları üreticimiz tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Erdoğan, "Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Bu sene 125 tonluk bir rekolte bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi'ni üreticileri korumak için yeniden görevlendirdik. Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, levant için 82,50 TL olarak belirlendi. Alımlarda kilogram başına 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vergi Denetim Kurulu 250 müfettiş yardımcısı alacak
Vergi Denetim Kurulu 250 müfettiş yardımcısı alacak
İçeriği Görüntüle

Erdoğan, tüm bunlara ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da üreticilere ayrıca kilogram başına yaklaşık 2,70 TL destekleme ödemesi yapacağını duyurdu.