Tuğrul Türkeş’i hırpalamak

Tuğrul Türkeş’i hırpalamak

 Tuğrul Türkeş’i hırpalamak
banner158
banner174

Dün Başbakan Binali Yıldırım 66.Hükümetin Bakanlar Kurulunu açıklamak için Medya mensuplarının karşısına geçtiğinde herkes gibi bizde merak içerisinde beklemeye, hangi isimlerin yeni kabinene olacağını hangi isimlerin kabine dışında kalacağını anlamaya çalışıyorduk.

Yeni bakanlar kurunu açıklanıp özellikle Kıbrıs Türklüğü ile ilgili konularda epey gayreti olduğunu bildiğimiz ve bu gayretlerinin bundan sonra da devam edeceğini düşündüğümüz Başbakan yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’in kabine dışında kaldığını öğrenince KKTC’de yaşayan vatandaşlarımız adına gerçekten büyük üzüntü duyduk.

Tuğrul Türkeş’e 2012 yılında Ankara’da gerçekleştirilen ve Devlet Bahçeli ile Koray Aydın’ın genel başkan aday olduğu MHP’nin Büyük Kurultayında Divan başkanı olarak  “Babamın Partisi” ifadesini kullanıp aleni bir şekilde Koray Aydın’a  yüklenmesi dolayısı ile kendisine bir miktar kırgınız ancak neticede Tuğrul Türkeş’i  “Ben Ülkücüyüm” diyen herkes gibi bizde  rahmetli Başbuğ’un emaneti olarak gördüğümüzden kırgınlığımız o kurultay sonrasında geçti gitti.

Sonrası malum Tuğrul Türkeş’in MHP’den kopmasına vesile olan süreç ile birlikte gelişen olaylar siyaseten kendisine başka bir pencere açmış, Türkeş ara seçim öncesi AK Partiden gelen teklife olumlu bakıp Kabinede yer almış ardından da AK Partiden Ankara milletvekili olup TBMM’ye girdikten sonra Başbakan yardımcısı olarak memlekete hizmet etmeye başlamıştı.

Kızımızın KKTC’de öğrenci olması münasebeti ile son iki yıldır çok sık bir şekilde Yavru vatana gidip geliyoruz, Bir gazeteci ancak ondan da daha önemlisi bir TURANCI olarak bizim ”Dış Türkler” bağlamında KKTC’ye bakışımız herkesten çok başkadır ve bu başkalık bizim bakış açımızı daha teknik konular üzerinde yoğunlaştırmaktadır.

80 milyon Türk insanının “Milli Davası” olan Kıbrıs için Başbakan yardımcısı olduğu günden itibaren Tuğrul Türkeş’in yaptıklarını biz birinci ağızlardan biliyoruz, KKTC’ye her gidişimizde siyasetin konuşulduğu noktalara gittiğimizde sohbet ettiğimiz arkadaşlar “Yüksel Bey Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş bizim için çok çalışıyor, büyük çabalar sarf ediyor, Buradaki vatandaşlarımızın daha rahat bir hayat sürmesi adına Tuğrul Beyin yaptıklarına minnettarız ancak KKTC hükümeti Tuğrul Beyin hızına yetişemiyor bu durumda da Tuğrul bey zaman zaman açığa düşüyor inşallah KKTC hükümeti yüzünden Tuğrul Bey sıkıntı yaşamaz” diyorlardı ki Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Tuğrul Türkeş’in ismini göremeyince bize bu ikazı yapan dostlarımızın maalesef haklı çıktıklarına üzülerek şahit olduk.

Biz bu şekilde düşünürken  AK Parti'nin yeni kabinesinde Tuğrul Türkeş'in olmamasına ilişkin Kıbrıs sözcü gazetesine açıklamada bulunan ve KKTC’nin geleceğinde önümüzdeki dönemlerde büyük rol oynayacağına inandığımız değerli dostumuz YDP lideri Arıklı, "Türkeş'in başını KKTC hükümetleri yedi" şeklinde bir ifade kullandı.

Kabine revizyonunun açıklanmasının ardından kabine dışında kalan AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabı twitter üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulunarak “Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görev alan tüm arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum” mesajını verdi.

 

İşte o anlarda Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında, Türkeş’in kabineye alınmamasıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Arıklı, geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittiğini ve AK Parti’nin içinde bulunan bir yakını ile konuştuğunu ifade ederek, Türkeş’in yeni kabinede olmayacağını önceden duyduğunu öne sürerek AK Partili ’li yakınından Türkeş’in KKTC’de başa gelen son iki hükümete “ekonomik protokoller” kapsamında kefil çıktığını, Türkiye tarafınca KKTC’ye para gönderildiğini fakat hükümetlerin protokoldeki şartları yerine getirmediğini, bu nedenle de Türkeş’in bedel ödediğini duyduğunu ifade ederek şunları söyledi “Tuğrul Türkeş'in başını KKTC Hükümetleri yedi. Önceki hafta Ankara'da idim. Kabine değişikliğinin eli kulağında idi. AK Parti içinde bir dostum, yeni kabinede Tuğrul Türkeş'in olmayacağını söylemişti. "Niye?" Diye sorduğumda , "İki önemli sebebi var. Biri MHP, diğeri KKTC"dedi. "MHP yi anlarım. 2019 a giderken MHP nin istemediği bir kişinin yeni kabinede olmaması makul bir sebep. Ama KKTC ne alaka" dedim. Dedi ki; "Kıbrıs’taki son iki Hükümet Ekonomik protokolun hiç bir şartını yerine getirmedi. Oysa o program takvimlendirilmişti. Yani ne kadar iş o kadar para. İş olmayınca para da verilmeyecekti. Ne var ki Tuğrul Türkeş bir çok defa 'Ben kefilim. Siz parayı gönderin gereğini yerine getirecekler' diyerek Kıbrıs’a para gönderilmesini sağladı. Para gitti. Sözler tutulmadı. Tuğrul bey maalesef bunun bedelini ödeyecek Yazık oldu. Tuğrul bey bizim için büyük şanstı...”

KKTC’nin son derece önemli bir süreçten geçtiği bir noktada  oradaki soydaşlarımız adına Tuğrul Türkeş’e gerçekten yazık oldu, Arkadaşlarımızın da Tuğrul Türkeş’i hırpalamak adına var olan bütün argümanları kullanırken bu gerçekleri de bilmelerinde fayda olduğunu düşünüyoruz.

Zira hepimiz biliyoruz ki kişiler geçici Türkiye Cumhuriyeti ise kalıcıdır.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER