banner166

Şampiyon rallicilere görkemli tören

47. Yeşil Bursa Rallisi ödül töreni Nilüfer A-loft Otel’de gerçekleşti. İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) ve Bursada Bugün’ün medya sponsoru olduğu rallinin finali görkemli törenle yapıldı. Dereceye giren sporculara kupaları verildi.

Şampiyon rallicilere görkemli tören
banner158
banner174

BURSA (İGFA) -  Bu yıl 47'ncisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi, BOSSEK tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları, Beydağ İnt Yapı, İnternet Gazetecileri Federasyonu TRT Spor ve Bursada Bugün sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Asfalt rallisinde, ekipler iki gün boyunca 465 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda mücadele etti. Parkurda dereceye girenlere kupa ve ödülleri BOSSEK Başkanı Mete Pala, İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Bursada Bugün Genel Yayın Koordinatörü Hasan Yalçın ve protokol tarafından verildi.

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) ve Bursada Bugün’ün medya sponsoru olduğu etkinlikte BOSSEK Başkanı Mete Pala, İGF Genel Başkanı Mesut Demir'e plaketle teşekkür etti.

47. Yeşil Bursa Rallisi'nde dereceye giren isimler şöyle oldu:

Ekiplerin iki gün boyunca toplam uzunluğu 470 km. olan asfalt zeminli parkurda 10 özel etapta mücadele ettikleri rallinin genel klasman birincisi BC Vision Motorsport takımından  Burak Çukurova - Burak Akçay ikilisi galibiyete ulaşmayı başardı.

Geçen rallinin galibi olan Ümit Can Özdemir ve Batuhan Memişyazıcı ikinci olarak bir podyum daha elde etti.

Castrol Ford Team Türkiye ikilisi Ali Türkkan ve Burak Erdener ikilisiyse alt kategoride yarışmalarına rağmen Bursa Rallisi'ni üçüncülükle bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

Ödül töreninde şampiyon ralliciler podyuma çıkma heyecanı yaşadı.

Yarışın klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanı ve Kategori 1 birinciliğini baba oğlu ekip Ömer Gür-Levent Gür kazanırken, Tan-Selda Çağlayan çifti ikincilik ve Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu da üçüncülük basamağına çıkan ekipler oldular. Historic klasmanı kadın co-pilot birinciliği ödülünü ise Selda Çağlayan kazandı.

Erkan Bodur TOSFED Ralli Kupası klasmanında BC Vision Motorsport’tan Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı, genel klasman ve Kategori 2’de ilk sırada yer alırken, Kategori 1’de Kaan Kara-Taner Kara, Kategori 3’de Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul Kaya ve Kategori 4’te de Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken kupayı ilk sırada tamamlayan ekipler oldular.

Kadın pilotlar birincisi kızı Zeynep Tümerkan ile ilk kez bir rallide start alan Çiğdem Tümerkan olurken, Sinan Yardımedici ile ilk startını alan Cansu Açar da kadın co-pilotlar birinciliğine uzanan isim oldu.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, 10-11 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi ile devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER