Büyükşehir camilerin eksiklerini tamamlıyor

Büyükşehir camilerin eksiklerini tamamlıyor

Büyükşehir camilerin eksiklerini tamamlıyor
banner158
banner174

 Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’deki camilerin eksiklerini imkanlar ölçüsünde gideriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde vatandaşların refahı için yardımlarını sürdürürken, camilerdeki ihtiyaç ve eksiklikleri de gidermeyi ihmal etmiyor. Muhtarlık İşleri Dare Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda camilere inşaat malzemesi, işçilik, çevre düzenlemesi hizmetinde bulunuluyor.

 

267 CAMİNİN EKSİKLERİ GİDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl Ekim ayı içerisinde  “Cami ve Din Görevlileri Haftası” kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kent genelindeki camilerin ihtiyaçlarını tespit ederek eksiklerini tamamlıyor. 2016 yılında 215 ve 2017 yılında şu ana kadar 152 caminin ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların memnuniyetini sağlıyor. Camilerin belli başlı ihtiyaçlarını gideren Büyükşehir Belediyesi 400’e yakın farklı hizmet ile kentin önemli bir eksiğini giderdi.

 

TADİLAT, BOYMAMA, İŞÇİLİK…

Büyükşehir ekipleri camilerin ihtiyaçları konusunda yeni yapılar ve var olan yapıların onarımını yaparak yenilenmesini sağlıyor. Bu kapsamda camiilere çelik ve beton minare, sundurma, şadırvan, lavabo, iç ve dış boyama, çatı yapımı ve onarımı gibi bir çok işin malzemesini sağlıyor. Öte yandan işçilik kısmında camilere hizmet sunuluyor.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE YEŞİL ALAN

Büyükşehir Belediyesi iç ve dış tadilat, onarım ve bakımlarının yanında, camilerin çevre düzenlemesi ve yeşil alan çalışmalarını da yapıyor.

 

HASAR GÖREN CAMİLERE TADİLAT

Kocaeli genelinde yangın, rüzgar gibi bir çok neden dolayı hasar gören camileri Muhtalık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından tadilatları gerçekleştiriliyor. Yakın bir zamanda İzmit İlçesi Serdar Mahallesinde bulunan Nazmi Oğuz Camiinde elektrik kontağından kaynaklanan yangın sonucu hasar olmuştu. Büyükşehir ekipleri hasar alan Nazmi Oğuz Caminin elektrik tesitasının yenilemesi ve cami içi boyama işlemlerini gerçekleştirdi. Yine bu kapsamda Kandıra İlçesi, Topluca Mahallesinde bulunan Karakiraz Mevkii Camisinin zayıflayan çatısı ekipler tarafından yenilenerek değiştirildi. Büyükşehir Belediyesi yangın, rüzgar veya başka nedenlerden dolayı hasar alan camilerin tadilatını yapmaya devam ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER