Kamyon direği ikiye biçti, aboneler enerisiz kaldı

Kamyon direği ikiye biçti, aboneler enerisiz kaldı

Kamyon direği ikiye biçti, aboneler enerisiz kaldı
banner158
banner174

SEDAŞ’ın Adapazarı merkezde dağıtım hattı ana omurgası üzerinde yer alan “Orta Gerilim 34 bin 500 voltluk elektrik direğine hızla çarpan nakliye kamyonu şehrin geniş bir bölgesinde sabah 08:54 ile 09:25 arasında enerji kesintisine yol açtı. Çevre sakinleri direğe çarpan ve direği ikiye bölüp  kaçan kamyonun olay yerinden uzaklaştığı sırada direği elektrik tellerinin  ve içindeki demirlerin dik durmasını ve yıkılmamasını sağladığını belirttiler. Çevre sakinleri dikkatsiz sürücünün yaptığı kaza ile can tehlikesine de yol açabileceğini belirtirken sürücünün mutlaka  cezalandırılmasını istediler. Kaza ile direğin yakınındaki  evin çatısına da zarar verildiği görüldü.  

SEDAŞ’TAN HIZLI MÜDAHALE

Mithatpaşa ve Hızır İlyas Tepesi ile birlikte geniş bir bölge arızadan kaynaklı kesintiden etkilendi.  Bölgesindeki tüketicilere sürekli enerji için 7/24 çalışmalarını sürdüren SEDAŞ hızla aksiyon aldı. Kazadan etkilenen bu geniş bölge, yarım saat içinde SEDAŞ ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yarım saat içinde yeniden elektriklendirildi.  Mithatpaşa ve Hızır İlyas tepesine ise direğin değişimi ile enerji verileceği bildirildi.

DİREĞİ İKİYE BÖLDÜ

Enerji kesintisinde oluşan arızanın büyüklüğünü öğrenmeye çalışan SEDAŞ ekipleri de alarma geçti. SEDAŞ ekipleri SCADA üzerinden arızanın yansıdığı trafo kolunu öğrenerek direk bu noktaya yönlendiler. Kamyonun ikiye böldüğü direğin yenilenmesi için SEDAŞ ekipleri yeni direk lojistiği ve vinç sağlayarak gerekli koordinasyonu oluşturup, çalışmayı başlattı. SEDAŞ ekiplerinin saat 12:30 civarında yenileme işlemini tamamlayarak  Mithatpaşa ve Hızır İlyas Tepesine de elektrik vereceği öğrenildi.  SEDAŞ Ekipleri çevredeki olay  tanıklarından kazaya neden olan  kamyonu tespit ederken, SEDAŞ Hukuk Servisi için, oluşan hasar bedelinin ve oluşan enerji kaybının yansıtılması amacıyla kazaya ait tutanağı da tanzim etti. 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178