banner166

KERBELA ŞEHİTLERİ’Nİ RAHMETLE ANIYORUZ

KERBELA ŞEHİTLERİ’Nİ RAHMETLE ANIYORUZ

 KERBELA ŞEHİTLERİ’Nİ RAHMETLE ANIYORUZ
banner158
banner174

Hz. Muhammed'in torunu olan Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Darıca’da Türkiye Caferiler Vakfı tarafından anma programı düzenlendi.

Darıca Nenehatun Stadında düzenlenen programda Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve aile efradı yapılan konuşmalar ve gösterilerle anılırken, programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz’in torunu Hz. Hüseyin’in ile aile efradının Kerbela’da katledilmesinin bütün insanlığın ortak acısı olduğunu söyledi.

Başkan Karabacak, ”Peygamber Efendimiz (sav) “Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım” dediği, “cennet gençlerinin efendisi” olarak zikrettiği, Hz. İmam Hüseyin Efendimizin ve yanındakilerin Kerbelâ’da şehadete ulaştıkları Muharrem ayını idrak etmekteyiz. Bütün Müslüman aleminin üzerine düşen en önemli vazife bu acı hadise üzerinden İslam coğrafyasında bir ayrılık gayrılık değil bir birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbelâ’da yaşanan acı hadise karşısında bütün Müslümanlar aynı acıyı paylaşmaktadır. Müslüman her nerede olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında durandır. İslam ahlakı bunu gerektirir. Günümüzde dünyanın dört bir yanında yaşanmakta olan savaşların son bulmasını diliyor, akan müslüman kanlarının artık durdurulması temennisiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, bu tür acı olayların bir kez daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER