Pakize Teyze’nin dualarıyla Kültür Evinin temeli atıldı

Pakize Teyze’nin dualarıyla Kültür Evinin temeli atıldı

Pakize Teyze’nin dualarıyla Kültür Evinin temeli atıldı
banner158
banner174

 Pakize Teyze hayırlı bir işe öne ayak olan, başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Büyükşehir çalışanlarına dua etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit’in Akçakoca Mahallesinde Kültür evi inşa ediyor. Arsası hayırsever Pakize Tarın tarafından verilen kültür evinin temel atma töreni yapıldı. Temel atma programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, arsayı bağışlayan Pakize Tarın, Başkanvekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, protokol ve Akçakoca Mahallesi sakinleri katıldı. 562 bin 230 TL’ye mal olan Pakize Tarı Kültür Evi, 210 takvim gününde bitirilmesi planlanıyor  

 

O BENİM MANEVİ EVLADIM

Kültür Evi’nin arsasını bağışlayarak hayırda bulunan Pakize Tarın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Karaosmanoğlu’na manevi oğlum diye hitap etti. Pakize Tarın “Şuanda manevi bir mabedin temelini atmak için buradayız. Bilhassa memleketimizin medarı iftiharı, çalışmaları ile bizi gururlandıran, şeref veren ve buraya gelerek beni sevindiren, aynı zamanda manevi evladım olan Başkanımız Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ederim. Bütün dualarım olsun inşallah. Buraya gelerek bu hayırlı kurumun açılışına katılan belediye erkânına, mahallelilere sonsuz teşekkür ederim. Burada çalışacak olan işçilere kazasız belasız bir çalışmalar diliyorum Allah onları ailelerine bağışlasın” dedi.   

 

BU BİR SADAKA-I CARİYE’DİR

Temel atma programında konuşan Başkan Karaosmanoğlu “Bu arsa ve üzerinde eski bir ev vardı. Pakize Teyzemiz bize burayı verdi. Arkadaşlarımızla beraber burada çalışmalar yaptık. Gençlere ve çevredekileri faydalı bir eğitim yuvası olacak. Bu proje mahallemize adeta ışık tutacak güzel bir eserdir. Bugünde sizlerle birlikte temelini atıyoruz. Rabbim Pakize Teyzemize ve onun geçmişine bu güzel hayrı rahmet olarak, bereket olarak, mükâfat olarak inşallah onlara sunacaktır. Buna inanıyoruz. Bu bir sadaka-ı Cariye’dir” dedi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’DAN PAKİZE TEYZEYE PLAKET

İzmit İlçesi Akçakoca mahallesindeki miras kalan arsasını bir eğitim kurumunun yapılması için bağışlayan Pakize Tarın’a Başkan Karaosmanoğlu tarafından plaket takdim edildi. Pakize Tarı bu eğitim kurumunun yapılması için her türlü desteği veren Karaosmanoğlu’na dua ve teşekkür etti.

 

KARAOSMANOĞLU VE PAKİZE TEYZE BİRLİKTE BETON ATTI

Yapına başlanacak olan kültür evi binasının temel atma işinde ilk betonu, Başkan Karaosmanoğlu ve Hayırsever Pakize Tarın beraber döktü. Beton dökümünün ardından açılış programına katılanlara ve mahallelilere aşure ikram edildi. 

 

374 METREKARE

Toplam 548 metrekare alan üzerine inşa edilecek Pakize Tarı Kültür Evi 3 katlı olarak inşa edilecek. Yapının 120 metrekare genişliğindeki zemin katında kütüphane derslik ve teras olacak. 127 metrekarelik ikinci katta ise 3 derslik ve ney odası bulunacak. Aynı metrekareye sahip üçüncü katta da sergi alanı, hat dersliği, tespit dersliği ve ebru dersliği oluşturulacak. Yapının toplam alanı 374 metrekare olacak.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER