Boyun fıtığını ciddiye alın

Konak Hastanesi Gebze Beyin Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Aydın Pekince, boyun fıtığı rahatsızlığı görülen hastalarda, boyun hareketi ile artan sırt, omuz ve kollarda görülen ağrıların ileri aşamalarda kalıcı felçlere kadar ilerleyebileceği konusunda uyardı.

Boyun fıtığını ciddiye alın
banner158
banner174
 Konak Hastanesi Gebze’de 10 dakika sürecek boyun MR’ı çekimiyle kesin teşhisin  konulup tedaviye başlandığını ifade eden Opr. Dr. Pekince şunları söyledi:“ Boyun fıtığı rahatsızlığı, omurga kemikleri arasındaki nispeten daha yumuşak olan kıkırdak yastık dokunun yerinden kaymasıyla ortaya çıkar. Bu kıkırdak dokunun sinirlere baskı yapması sonucu özelikle gece şiddetlenen omuz, kol ve el parmaklarında ağrı,  bazen de sırt ve göğüse yayılan şiddetli ağrı ve uyuşmalara neden olur. Bu sinir baskısı tedavi edilmezse  hastalık ilerleyerek omuriliğe zarar vermeye başlar.  Bu durum ömür boyu kalıcı kol ve bacak felçlerine neden olur. 

KOLLARDA VE BACAKLARDA  GÜÇSÜZLÜK 

Boyun fıtığı kollarda ve bacaklarda güç  kaybı ve felçlere neden olmamış düzeyde ise ilaç tedavisi boyunluk ve istirahatle veya fizik tedavi ile giderilebilir. Fakat bu tedavilere rağmen şikayetleri geçmeyek kollarda ve ellerde güç kaybı ve felçler oluşan hastalar ameliyat edilir. Boyun fıtığı ameliyatı ortalama bir saat içinde  güvenle yapılabilen, ameliyattan 3-4 saat sonra hastanın dolaşmasına izin verilen ve bir gün sonra da taburcu edilen, çok sık yapılan cerrahi bir operasyondur. Hastalar ameliyattan 10-15 gün sonra  iş ve yaşam koşullarına geri dönerler.” 

ÖZEL KONAK HASTANELERİ HAKKINDA 

1995 yılında İzmit'te kurulan Konak Hastaneleri, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Yatırımlarını günden güne genişleten Konak Hastaneleri 2013 yılında bünyesine kattığı Gebze Tıp Merkezi'ni 2015 yılında A Sınıf hastane olarak hizmete aldı. 2014 yılında hizmete giren Gölcük Aile Konak Hastanesi ile yapmış olduğu aynı yıl Adapazarı'nda bünyesine kattığı Konak Tıp Merkezi ile 2016 yılında 4. büyük hastanesinin açılışı için hazırlanmaktadır. Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Hastaneleri 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo, Kolon Hidroterapi, Kardiyak Rehabilitasyon, Uyku Laboratuvarı,  gibi hizmetleri de verebilmektedir. Kocaeli'nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER