banner166

Bahçeli: Cumhur İttifakı'nın seçim barajı kararı yüzde 7

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde seçim barajıyla ilgili "Yüzde 7 netleşmiş vaziyette. MHP'li arkadaşlarımızdan haber bekliyoruz" demişti.

Bahçeli: Cumhur İttifakı'nın seçim barajı kararı yüzde 7
banner158
banner174
 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde seçim barajıyla ilgili "Yüzde 7 netleşmiş vaziyette. MHP'li arkadaşlarımızdan haber bekliyoruz" demişti. Bu açıklamadan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın seçim barajı kararının yüzde 7 olarak tescillendiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Barajla ilgili olarak belirgin hale gelen aslında yüzde 7. MHP'li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil." açıklaması sonrasında gözler Devlet Bahçeli'ye çevrilmişti."Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER